(Foto's: Emile van Aelst)

Korfbalvereniging Sporting Trigon en haar G team ontvingen certificaat (On) Beperkt Sporten

Zaterdagmiddag reikte wethouder Pauk Dirkse in de pauze van de streekderby Sporting Trigon – Velocitas, (uitslag 27-14) het certificaat (on) Beperkt Sporten uit aan Korfbalvereniging Sporting Trigon en de leden van het G team. Het certificaat wordt uitgereikt aan sportverenigingen die onbeperkt toegang en sportmogelijkheden voor sporters met een beperking hebben.

Sporting Trigon heeft na de fusie in 1995 tussen Algemene en Fides Pacta contact gezocht met het VTV/Club58 om korfbal voor sporters met een beperking mogelijk te maken. Het G team van Trigon speelt op niveau 2 en is regelmatig regiokampioen geworden, ook stond het team meerdere malen in de finale van het Nederlands kampioenschap. Een hoogtepunt voor het G team was het behalen van het Nederlands kampioenschap in 2010. In 2013 werd het korfbal ook geïntroduceerd in het Speciaal Onderwijs, dit zorgde voor een groei van het aantal G leden bij de diverse verenigingen. In 2018 heeft Trigon zich bij het VTV aangemeld om in aanmerking voor het certificaat te komen. Zaterdagmiddag mochten het trotse team, de begeleiders en de trainers het certificaat in ontvangst nemen.

 

Advertentie

Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×