De Amerikaanse professor Antropologie Mark Neupert filmde in 2009 en 2010 de documentaire Cobblestone Stories. (Archieffoto: emile van Aelst).

Nieuwe vertoning bejubelde documentaire Cobblestone Stories

De bejubelde documentaire ‘Cobblestone Stories’ over Leiden wordt zondag vertoond in BplusC in de Nieuwstraat. Maker Mark Neupert licht de film toe en vertelt over de vervolgfilm die hij aan het maken is.  De vertoning start om 15.00 uur en de toegang is gratis.

De film werd in 2009 en 2010 opgenomen door de Amerikaanse professor Antropologie Mark Neupert. Hij wilde voor zijn studenten vastleggen hoe Leidenaren het moderne leven in een historische stad leven. In 2017 werd zijn documentaire landelijk positief ontvangen door kijkers en pers en ook zijn universiteit Oregon Institute of Technology was zeer enthousiast.

Vervolg
Daarom is Neupert nu voor een jaar terug in Leiden om een vervolgfilm te maken. “Leidenaren vonden het geweldig, mijn universiteit vond het geweldig en daarom ben ik nu terug om een nieuwe film te maken. Groter, beter, diepgaander. Ik wil zoveel mogelijk verhalen uit de stad halen om aan de wereld te laten zien. Dat wil ik doen sámen met Leidenaren. Het komt voor een groot deel aan op de mensen in de stad en de verhalen die zij te vertellen hebben. Een film als deze is alleen mogelijk met teamwork. Ik ben alleen maar de man met de camera. Als je echt het verhaal van Leiden wil vertellen, moet iedereen helpen.” Hij hoopt de nieuwe productie in 2022 te kunnen presenteren.

 

 

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×