Vrachtwagen rijdt tak van boom bij kinderdagverblijf

9

Een grote tak is vanmiddag van een boom afgebroken en bovenop het dak van de cabine van een vrachtwagen terecht gekomen, nadat de vrachtwagenchauffeur er tegenaan was gereden bij het parkeren. De chauffeur belde na het incident in de P.J. Blokstraat, een zijstraatje van de Hoe Rijndijk, 112 omdat hij de situatie gevaarlijk vond.

Met name omdat in het pand waar de boom in de tuin staat een kinderdagverblijf gevestigd is. De brandweer is ter plaatse gekomen en heeft de tak verwijderd. De vrachtwagen heeft door de afgebroken tak de nodige schade opgelopen.

Delen

9 reacties

    • dank voor de link BEA HOOGHEID! Ik moest ontzetten lachen toen ik die bomenkaart zag. Wie gaat er nu alle bomen van Leiden op een kaartje zetten? Dan moet je je wel heel erg vervelen. Waarom staan de waardeloze bomen er eigenlijk niet op? Wat moet je nu met zo’n nutteloos kaartje? Als je gewoon door de stad fietst zie je die bomen echt wel staan. Of is dit een handleiding voor wildplassers?

      • Rara reactie Gerart. Alle bomen van Leiden staan geregistreerd. Dat is handig, want je weet dan het plantjaar, de soort en het onderhoud dat geweest is of wordt gepland. Daarnaast is er een Groene Kaart, bestaande uit alle monumentale bomen. Die bomen hebben een extra rechtsbescherming en mogen slecht in uitzonderlijke gevallen gekapt worden.

  1. Ik mag aannemen dat die chauffeur aansprakelijk gesteld wordt voor de schade. De vleugelnoot is een van de mooiste en oudste bomen van Leiden, zeg maar een monument. Als de Nachtwacht moedwillig of per ongeluk wordt beschadigd, gebeurt dat ook. De man heeft gebeld, dus het telefoonnummer is bekend.

Je bent nu offline