Mede-oprichter Earth and Fire overleden

Toetsenist en mede-oprichter Gerard Koerts van Earth and Fire is gisteren in het ziekenhuis van het Franse Perpignan overleden. Hij werd 71 jaar. Zijn vrouw Ella Koerts heeft dat via de Earth and Fire Facebookgroep aan de fans laten weten.

https://www.youtube.com/watch?v=vedi6gnYJTA

Koerts werd op 10 december 1947 in Leiden geboren. Op zijn veertiende vormde hij samen met zijn tweelingbroer Chris het duo met de toepasselijke naam The Singing Twins. Beide spelen gitaar. Uitgebreid met enkele andere muzikanten ontstaat de formatie The Swinging Strings, die met Top 40-repertoire lokale bekendheid geniet. In 1967 wordt, na toetreding van Hans Ziech en Cees Kalis, de groepsnaam veranderd in Opus Gainfull, een jaar later in Earth and Fire.

De leden van Earth and Fire kwamen uit Voorschoten en Leidschendam-Voorburg. Hun grootste hits waren Weekend, Memories die op nummer 1 van de Top 40 terecht kwamen. Hun eerste single ‘Seasons’ werd geschreven door George Kooymans van de Golden Earring en bereikte een tweede plek.

Advertentie

Cultuur Leiden Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×