Burgemeester Liesbeth Bloemen verzorgde de feestelijke opening van Het Avontuur in oktober 2018. (Archieffoto: Robbert Beurse)

Brede school Zoeterwoude nu al te klein

Brede school Het Avontuur in Zoeterwoude-Dorp kampt vier maanden na de opening al met ruimtegebrek.

Sinds de school in oktober 2018 haar deuren opende heeft Het Avontuur 29 leerlingen meer dan het maximum waarvoor het gebouw is ontworpen. Tijdens de gemeenteraadsvergadering sprak een ouder en lid van de medezeggenschapsraad van de school zijn zorgen uit. “Het te grote aantal leerlingen zorgt voor ruzie en onrust; er zijn te weinig rustige plekjes”, aldus de inspreker.

De woningbouw die de komende jaren in Zoeterwoude gepland is leidt volgens de MR en bestuur van Het Avontuur tot verdere groei van het aantal leerlingen. De school vraagt de gemeente om na te denken over uitbreiding van de school. Wethouder Ruud Bouter (Onderwijs) houdt vast aan eerdere prognoses waarin juist een krimp van het leerlingen aantal in de komende jaren wordt voorspeld.


Robbert Beurse in gesprek met Thijs Houben (MR lid) van Het Avontuur over het teveel aan leerlingen.


Robbert Beurse in gesprek met onderwijs wethouder Ruud Bouter over de groei of krimp van het aantal leerlingen.

Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×