Brede school Zoeterwoude nu al te klein

7

Brede school Het Avontuur in Zoeterwoude-Dorp kampt vier maanden na de opening al met ruimtegebrek.

Sinds de school in oktober 2018 haar deuren opende heeft Het Avontuur 29 leerlingen meer dan het maximum waarvoor het gebouw is ontworpen. Tijdens de gemeenteraadsvergadering sprak een ouder en lid van de medezeggenschapsraad van de school zijn zorgen uit. “Het te grote aantal leerlingen zorgt voor ruzie en onrust; er zijn te weinig rustige plekjes”, aldus de inspreker.

De woningbouw die de komende jaren in Zoeterwoude gepland is leidt volgens de MR en bestuur van Het Avontuur tot verdere groei van het aantal leerlingen. De school vraagt de gemeente om na te denken over uitbreiding van de school. Wethouder Ruud Bouter (Onderwijs) houdt vast aan eerdere prognoses waarin juist een krimp van het leerlingen aantal in de komende jaren wordt voorspeld.


Robbert Beurse in gesprek met Thijs Houben (MR lid) van Het Avontuur over het teveel aan leerlingen.


Robbert Beurse in gesprek met onderwijs wethouder Ruud Bouter over de groei of krimp van het aantal leerlingen.

Delen

7 reacties

  1. Interessante reactie van de wethouder: er wordt inderdaad veel gebouwd in Rijndijk, maar ook in het dorp zijn er (gegevens van de gemeente-website) plannen voor 120 nieuwe woningen in de komende jaren.

  2. Matthijs van der Hoeven op

    Komt die Bouter van een andere planeet?? School is vanaf begin al veel te klein. Kinderen zitten opeen gepropt in de lokalen en kunnen niet eens hun stoel verzetten of (in sommige gevallen) het digibord zien. En door het bagger schoolplein is het ook nog eens een grote smerige zooi binnen. Wat een fiasco dit!

Over de auteur

Robbert Beurse

Verslaggever en inwoner van Zoeterwoude. Maakt radio in de Leidse regio sinds 1995.

Je bent nu offline