Bij regenachtig weer verandert het schoolplein in een modderpoel. (Foto: Robbert Beurse).

Gemeenteraad Zoeterwoude wil modderig schoolplein betegelen

Als het schoolbestuur (Stichting Confessioneel Onderwijs Leiden) niet op korte termijn met een oplossing voor de modder op het schoolplein van brede school Het Avontuur komt, voelt de gemeenteraad van Zoeterwoude zich genoodzaakt het schoolplein te laten betegelen. CDA Zoeterwoude en Seniorenbelangen Zoeterwoude (SBZ) dienden hiertoe donderdag, tijdens de raadsvergadering in Zoeterwoude, een motie in. Zij vragen Wethouder Ruud Bouter om het SCOL op haar verantwoordelijkheid te wijzen als beheerder van het gebouw en grond en te stoppen met wijzen naar de gemeente.
De overige partijen (Progressief Zoeterwoude en VVD) steunden de motie. Ook zij vinden dat op korte termijn actie noodzakelijk is. Progressief Zoeterwoude stelt wel als voorwaarde dat, wanneer de schooltuintjes van het huidige schoolplein moeten verdwijnen, zij verwacht dat het college actief op zoek gaat naar een nieuwe plek voor de tuinen. “We hebben daar zo hard voor gevochten, die mogen niet zomaar weer verdwijnen”, als de partij.

Overigens zal de gemeente niet zomaar besluiten om het schoolplein te bestraten. CDA-fractievoorzitter Arjan Bakx verklaarde tegenover Sleutelstad dat dit ook niet de bedoeling is: “We gaan het niet ècht doen. De motie is er omdat wij vinden dat de verantwoordelijkheid moet worden genomen waar de verantwoordelijkheid ligt: bij het schoolbestuur”.

Stuurgroep
Tijdens de raadsvergadering maakte wethouder Ruud Bouter (Onderwijs) bekend dat er een stuurgroep is gevormd waaraan de gemeente en het schoolbestuur deelnemen, die de toekomstige inrichting van het schoolplein gaat bepalen. De gemeente heeft inmiddels toegezegd mee te willen betalen aan de kosten.

Om er zeker van te zijn dat de stuurgroep echt in actie komt wordt de motie voorlopig aangehouden. “Maar we hopen dat nu eindelijk duidelijk is waar de bal ligt: de bal ligt op het schoolplein”, aldus Bakx.


Robbert Beurse in gesprek met CDA-fractievoorzitter Arjan Bakx over de ingediende motie.

Social media
Tijdens de bespreking van de motie greep wethouder Ton de Gans zijn kans om zijn onvrede uit te spreken over de wijze waarop sommige inwoners van Zoeterwoude zich uiten op social media. “Als je reageert op een actie van de gemeente doe dat dan effe normaal, op een passende manier en ga niet tegen iedereen tekeer”, verklaarde de Gans die hoopt gebruikers aan het denken te zetten. Binnen de raad is afgesproken om niet meer te reageren op ongepaste reacties.


Robbert Beurse in gesprek met wethouder Ton de Gans over omgangsvormen op social media.

Politiek Zoeterwoude modderplaats


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×