Cultuur071 met kleuronderzoek, fotografie, de Leidse Lente en Leiden Jazz Awards

Vandaag bij Cultuur 071 houden Monique Roscher en Edwin Orsel een enthousiast betoog over het belang van Kleuronderzoek,  vertelt John Brussel over zijn werk als fotograaf en zijn expositie in de Stadsgehoorzaal, horen we van Diana Lepelaar hoe het gaat met de Leidse Lente en worden we op de hoogte gehouden over de voortgang van de Leiden Jazz Awards.

Bij restauraties van gebouwen wordt er bijna altijd geschilderd. De vraag is dan: in welke kleur moet dat gebeuren en met welke soort verf. Vaak ontstaan discussies over die nieuwe kleur omdat we ze dan niet mooi vinden. Soms is er materiaal technisch onderzoek van de verflagen nodig, het zogenaamde kleurhistorische onderzoek. Dit om te bepalen wat de oorspronkelijke kleur van een pand of een brug was. Om hierover te praten zijn in de studio Monique Roscher en Edwin Orsel  van het Erfgoed Leiden en Omstreken.

www.erfgoedleiden.nl

 

 John Brussel, fotograaf. Zijn werk is momenteel te bewonderen in de Stadsgehoorzaal. Wie kent hem niet?  De vraag is: kennen we hem wel echt? We gaan kijken hoe ver we komen en wat zijn ambities zijn.

De tentoonstelling is nog de hele maand maart te bewonderen en de werken zijn te koop.

foto@johnbrussel.nl

 

Op 24 februari start de Leidse Lente met maandelijkse cultuurmiddagen. Op iedere laatste zondag van de maand bieden ze een podium aan schrijvers, musici, cabaretiers of andere kleinkunstenaars. Diana Lepelaar vertelt over het succes van de Leidse Lente, het programma en de toekomst.

info@galeriecafeleidselente.nl

 

De Leiden Jazz Awards gaat zijn 11e editie in. De eerste voorronde vond plaats op 20 februari, op 6 maart volgt de tweede voorronde, gevolgd door de finale op zondag 17 maart. Cor Smit vertelt over de voortgang, de criteria en hoe het komt dat de Leiden Jazz Awards zo`n goede naam heeft opgebouwd, zowel bij de Nederlandse jazzopleidingen als daarbuiten.

De tweede voorronde en finale vinden plaats in de Stadsgehoorzaal.

www.leidenjazzaward.nl

 

De gehele uitzending luister je hieronder terug:

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×