Djuri Hauwert ving ook de grootste snoekbaars (86 cm) van de wedstrijd. De vis werd na de foto meteen weer vrijgelaten. (Hoofdfoto: Dennis Veugelers. Foto's: J.P. Kranenburg).

Eer belangrijker voor Leidse roofvissers dan grote prijzen

De Leidse roofvissers Dennis Veugelers en Djuri Hauwert mogen zich voor het tweede jaar op rij de ‘Mannen van Eer’ noemen. Tijdens de roofviswedstrijd DeNieuweVispas 2019 vingen ze 864,5 centimeter aan roofvis en versloegen ze de 36 andere deelnemende boten. Daarmee wonnen ze grote prijzen zoals een fishfinder en nieuwe hengels, maar uiteindelijk was de wisselbeker voor de mannen de mooiste prijs.


DeNieuweVispas begon ’s morgensvroeg onder de Zijlbrug in Leiderdorp. Reanne van Kleef sprak daar vlak voor de start met deelnemers Stephan en Willem-Jan en organisatoren Danny Sin en Klaas Hoogduin. Om 08.00 uur stipt vlogen de boten uit de startblokken. Na afloop van de wedstrijd verzamelden de ruim zeventig vissers zich in het gebouw van de Leidse Hengelaarsbond voor een ‘captains meal’ en werden de prijzen uitgereikt. Winnaars Dennis Veugelers en Djuri Hauwert vertelden over hun zeer succesvolle visdag.

Hall of Fame
Door een misrekening bij de jury werden Veugelers en Hauwert in eerste instantie uitgeroepen tot nummers twee. Ondanks de ‘mixed feelings’ richting hun concurrenten, was de vreugde en trots op de winst er niet minder om. Hauwert: “Het ging echt goed. Ik pakte als eerste vis van de dag meteen de grootste snoekbaars van de wedstrijd. Die komt in de Hall of Fame. We hebben gewoon goed gevist en niks verspeeld.”

Trots
Veugelers: “Het was echt spannend, het verschil was zo miniem. Zeven centimeter uiteindelijk. Wie een beetje verstand van roofvissen heeft weet dat dat verschil ongelooflijk klein is. Zuur voor onze tegenstanders, maar voor ons heel gaaf. Prolongatie van de titel! We gaan er alles aan doen om voor een derde keer te winnen”

“Wat deze wedstrijd zo bijzonder maakt?”, vraagt Hauwert. “Dat het op ons thuiswater is. Alle bekende gezichten die je weer tegen komt. Het belangrijkste voor ons is die beker. Dat je gewoon weer nummer 1 uit de regio bent.”

Catch & Release
DeNieuweVispas wordt al zeven jaar georganiseerd door Vinnig.nl en wordt steeds grootser en professioneler. Vanaf het eerste jaar wordt er gevist volgens het ‘Catch & Release’ principe. Dat betekent dat een gevangen vis naast een speciale meetlat op de foto wordt gezet en meteen weer wordt vrijgelaten. De vissen die ‘meetellen’ zijn snoek, snoekbaars, baars, meerval en roofblei. Aan het eind van de dag worden alle foto’s verzameld en de prijzen voor de grootste vissen, meeste vissen en de hoofdprijs voor meeste opgetelde centimeters roofvis verdeeld.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×