Marie Depuydt in actie tegen Elle Cillessen (Foto: Wim de Leeuw).

Scylla-vrouwen doen goede zaken in Gouda

Het vrouwenteam van Scylla was duidelijk een maat te groot voor hun tegenstandsters van de Vriendenschaar. Het werd uiteindelijk 0-6 in het voordeel van de Leidse ploeg.  Kim Hergelink, Esmee van Marwijk en Marie Depuydt lieten de thuisploeg in Gouda met lege handen achter en zorgden voor een stijging naar de vierde plaats.

Alleen de wedstrijd tussen Marie Depuydt en Elle Cillessen werd spannend.  De Leidse Depuydt kwam met 0-2 in games achter, maar knokte zich daarna terug in de wedstrijd om de beslissende vijfde game vervolgens gedecideerd met 11-3 te pakken. De overige wedstrijden resulteerden allemaal in eenvoudige overwinningen voor Scylla. Kopvrouw Kim Hergelink kampte met een flinke verkoudheid, maar dit weerhield haar niet om haar wil aan haar tegenstandsters op te leggen. Ook Esmee van Marwijk kwam in Gouda niet in de problemen. Van Marwijk heeft een spel ontwikkeld dat voor veel tegenstandsters een tempo te hoog ligt. Ook dit weekend bleek dit voldoende voor twee overwinningen.

Op de 0-6 winst was dus weinig af te dingen. Doordat de overige eredivisieteams dit weekend niet in actie kwamen steeg Scylla flink op de ranglijst. Het team staat nu vierde met één punt meer dan SKF en vier punten boven Westa. Beide teams hebben echter een wedstrijd minder gespeeld dan Scylla. Komend weekend wordt de competitie even onderbroken voor het Nederlands Kampioenschap in Zwolle.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×