Joop Zoetemelk tussen de deelnemers die vorig jaar de vrieskou trotseerden (Archieffoto: Reanne van Kleef).

Honderdjarige Swift maakt dertiende editie Joop Zoetemelk Classic extra feestelijk

Op zaterdag 23 maart 2019 wordt de dertiende editie van de Joop Zoetemelk Classic verreden. Omdat de organiserende vereniging Swift dit jaar honderd jaar bestaat wordt de Joop Zoetemelk Classic extra feestelijk met muziek, een unieke bidon voor deelnemers en zoals altijd het startschot van Joop Zoetemelk zelf.

Het hoogtepunt van de feestelijkheden voor het honderdjarig jubileum van Swift zal plaats vinden op de verjaardag zelf: 19 juli 2019. Maar ook bij de Joop Zoetemelk Classic is het feest. Bij terugkomst van hun tocht door het Groene Hart zullen de toerfietsers onthaald worden door “Komen Lopen”. Deze band is in 2011 verkozen tot de populairste coverband van Nederland door het winnen van de Publieksprijs in The Clash of the Coverbands. Op 23 maart tussen 13.00 uur en 17.00 uur zal “Komen Lopen” optreden bij de finish op de wielerbaan van Swift. Daarna is het feest in de grote tent.

Jubileum-bidon voor alle deelnemers
Ook de start zal in het teken staan van 100 jarig jubileum. Alle deelnemers aan de Joop Zoetemelk Classic krijgen een speciale jubileum-bidon met “100 jaar Swift”. Als de beste Nederlandse wielrenner ooit maakt Joop Zoetemelk deel uit van de roemruchte geschiedenis van de Leidse wielervereniging. Hij heeft laten weten dat hij fit aan de start zal staan bij zijn Classic op 23 maart. Hij geeft zelf het officiële startschot bij het vertrek van de 100km om 8.30 uur. Dan zal hij ook de speciale jubileum-bidon in ontvangst nemen. Daarna gaat hij met familie en vrienden van start voor zijn tocht door het Groene Hart.

Meedoen alleen na voorinschrijving
Evenals vorig jaar is er vanwege de veiligheid een limiet van 5500 deelnemers ingesteld. Deelname kan alleen na inschrijving via www.swift-joopzoetemelkclassic.nl met als deadline 18 maart 2019. Inschrijven kost € 12,50. Groepen van minimaal 10 deelnemers betalen € 10,00 per persoon. Inschrijven op de dag zelf is niet mogelijk.

Vier routes door het Groene Hart
Er zijn vier routes met verschillende afstanden: 150, 100, 75 en 50 km. Alle routes worden volledig uitgepijld en onderweg zijn er verzorgingsposten waar je iets te eten en drinken krijgt. De Joop Zoetemelk Classic gaat door het Groene Hart met schilderachtige dorpen, langs vaarten, rivieren, polders, molens en meren. De routes waarop Joop trainde in zijn juniorentijd bij Swift.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×