(Foto: Chris de Waard).

Wethouder Fleur Spijker bedankt voor plek in Eerste Kamer

De Leidse wethouder Fleur Spijker laat een plek in de Eerste Kamer aan zich voorbij gaan. “Leiden first, Ik blijf gewoon wethouder in Leiden”, laat ze Sleutelstad desgevraagd weten. D66-senator Henriëtte Prast stelt per direct haar zetel in de Eerste Kamer beschikbaar aan haar partij. Ze kan zich niet vinden in de opvattingen over dierenwelzijn van D66 en geeft niet alleen haar zetel op, maar verlaat ook de partij.

Spijker was de eerstvolgende op de lijst van D66 en kan de zetel dus in principe opeisen. Spijker stelde zich in 2015 kandidaat voor de Eerste Kamer. Ze werd toen niet gekozen. Inmiddels is ze sinds vorig jaar wethouder voor D66 Leiden met als portefeuille Duurzame Verstedelijking.

Op 20 maart zijn de verkiezingen voor Provinciale Staten. Twee maanden later, op 27 mei, kiezen de nieuwgekozen leden van de twaalf Provinciale Staten de 75 leden van de Eerste Kamer. Voor die verkiezing is Spijker geen kandidaat meer. De enige Leidse betrokkenheid bij die lijst is die van Robert Strijk. Hij was lid van de lijstadviescommissie.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×