(Foto's: Gerry van Bakel).

Resto VanHarte opent vierde locatie in Leiden-Noord

Uit eten voor een klein bedrag hoeft kwaliteit niet in de weg te staan. Resto VanHarte timmert al vijftien jaar aan de weg in Nederland met de formule ‘eten wat de pot schaft’ maar dan wel in de vorm van een driegangendiner. In Leiden opent Resto VanHarte zijn vierde locatie in Het Gebouw.

Marieke van der Plaat staat met gepaste trots in de keuken van het Gebouw aan het Arubapad. Morgen kunnen buurtbewoners aan tafel bij de vierde Resto VanHarte-locatie in Leiden. Er zijn al 66 inschrijvingen, maar er kunnen er nog meer bij. Inschrijven kan tot 12.00 uur op donderdag 28 februari om nog diezelfde avond van een driegangenmenu te kunnen genieten. Wat er precies op tafel komt, is nog een verrassing. Maar Marieke van der Plaat krijgt meestal blij verraste reacties van gasten. “Dit zou zo in een gewoon restaurant kunnen worden geserveerd.”

Bijzonder uit eten
Resto VanHarte is echter een bijzonder restaurant. Met Het Gebouw erbij zijn er vier avonden in de week dat mensen in Leiden voor minder dan 10 euro uit eten kunnen gaan. De keuken en de bediening wordt gedaan door vrijwilligers. Voor sommige is het een werkervaringstraject, maar de meeste zijn vrijwilligers uit de buurt met een passie voor koken. Nieuwe vrijwilligers zijn overigens altijd welkom. Van der Plaat vertelt dat ze in Het Gebouw ook graag een soort van opleiding willen gaan bieden aan vrijwilligers die willen leren koken.


Gerry van Bakel in gesprek met Marieke van der Plaat over Resto VanHarte in Het Gebouw.

Het concept van Resto VanHarte draait om verbinding, mensen samenbrengen. Vandaar dat er geen kleine tafeltjes worden gemaakt, maar lange tafels waar iedereen aanschuift en met elkaar eet. Omdat er gewerkt wordt met dagverse producten en er maar een keer per week op een locatie wordt gekookt, kan er geen voorraad worden aangelegd of etenswaren bewaard worden. Van der Plaat en haar team moeten zich strikt aan de regels houden wat betreft hygiëne en houdbaarheid en bewaaromstandigheden.

Reserveren
Aanmelden kan uiterlijk tot 12.00 ’s middags op de donderdag, maar liever eerder. Tot aan de zomer geldt een kennismakingstarief van 7,00 euro per persoon. Ga voor meer informatie en om je aan te melden naar www.restovanharte.nl of bel de reserveringslijn 0900 900 3030. Je kunt trouwens ook in een andere stad reserveren. Resto VanHarte heeft zestig restaurantlocaties in heel Nederland.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×