Een impressie van hoe het kunstgrasveld van Docos er tijdens het feest uit moet gaan zien. (Beeld: Quintus)

Quintus wil tien dagen lustrumfeest op sportcomplex Haagse Schouwweg

Studentenvereniging Quintus gaat haar 40-jarig jubileum vieren op de voetbalvelden van Docos en in de 3 Octoberhal. Dat maakt de vereniging bekend. Van 19 tot en met 28 juli willen de studenten het sportcomplex aan de Haagse Schouwweg in Leiden omtoveren tot een heus evenemententerrein, blijkt ook uit de vergunning die daarvoor recent is aangevraagd bij de gemeente Leiden. Het grootste buitenfeest staat gepland op vrijdag 26 juli.

De lustrumweek is traditiegetrouw het hoogtepunt van het jubileum van een Leidse studentenvereniging, dat elke vijf jaar wordt gevierd. Zo vierde Augustinus haar lustrum afgelopen jaar in Schaatshal Leiden en doet Minerva dat aankomende zomer in het voormalige postkantoor aan de Schipholweg. Voor Quintus is dit de eerste keer dat het jubileum op een externe locatie wordt gevierd. Het moet volgens de vereniging daarom ‘het grootste lustrum ooit’ gaan worden.

Vergunning voor tien dagen feest
Als de gemeente Leiden binnenkort akkoord gaat met de door Quintus aangevraagde evenementenvergunning, wordt het sportcomplex aan de Haagse Schouwweg deze zomer de locatie voor het tien dagen durende lustrumfeest. “We zullen gebruik maken van een buitenterrein van ruim 2000m2 en de 3 oktober hal van ruim 1000m2”, schrijft de organisatie, die de locatie en een indeling van het terrein onlangs bekend maakte in een video. “Genoeg ruimte om van het eerste externe lustrum een memorabel feestje te maken.”

De vereniging vraagt nu toestemming om de velden van voetbalvereniging Docos te gebruiken voor feesten in de open lucht. Het gaat daarbij voornamelijk om feesten in de lichtste geluidscategorie 1 – geluid tot 70 dB(A) – die van 19 tot en met 28 juli elke dag van ongeveer 12.00 tot 22.00 uur staan gepland. Uitzondering daarop is vrijdag 26 juli: dan wil Quintus op het buitenterrein een groot feest organiseren dat van 12.00 tot 23.00 uur duurt en in geluidscategorie 2b valt – versterkt geluid tot 85 dB(A).

Commotie
Afgelopen jaar zorgde een vergunningsaanvraag voor de externe lustrumweek van Augustinus nog voor nogal wat commotie in de omliggende wijk nadat bekend werd dat de feesten tot diep in de nacht door zouden gaan. Bewoners rondom Schaatshal Leiden waren bang dat ze twaalf dagen niet zouden kunnen slapen door geluidsoverlast en dat studenten ’s nachts door de wijk zouden gaan zwalken. De organisatie nam daarop noodgedwongen extra maatregelen, zoals een grote fietsenstalling nabij het terrein en zeecontainers om het geluid te dempen. Uiteindelijk ondervond de buurt weinig tot geen hinder van het evenement.

Voor de aankomende lustrumweek van Quintus geldt dat er vooralsnog alleen een vergunningsaanvraag is gepubliceerd voor de feesten op het buitenterrein. Voor de feesten die in de 3 Octoberhal staan gepland zal ook een aanvraag moeten worden ingediend. Uit die aanvraag zal duidelijk worden met welke eventuele geluidshinder rekening moet worden gehouden en tot hoe laat de studentenfeesten door zullen gaan.

Minerva in oude PTT-gebouw
Mensen die iets over de nu al aangevraagde vergunning hebben te melden, kunnen de komende twee weken terecht bij de gemeente Leiden. Daarna neemt burgemeester Henri Lenferink een besluit over het al dan niet verlenen van de benodigde evenementenvergunning. Dat doet hij ongeveer tegelijk met een besluit over de vergunning voor het lustrum van Minerva dat van 28 juni tot en met 12 juli staat gepland. Die vereniging heeft haar oog laten vallen op het oude PTT-gebouw aan de Schipholweg en wil daar zowel binnen als buiten feesten gaan organiseren tussen 13.00 en 06.00 uur.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×