Martijn Smak kroont zich tot Nederlands Kampioen op de ski-piste in Oostenrijk

Het Open Nederlands Kampioenschap alpine skiën werd dit jaar gehouden in het Oostenrijkse Alpendorf. De Noordwijkse Martijn Smak (19 jaar) werd derde op de reuzeslalom en de gewone slalom en dat leverde hem gecombineerd de kampioenstitel bij de volwassenen op. Zijn klasgenoot op het Leonardocollege Timo Vonk (17 jaar) haalde de tweede plaats bij de junioren.

Martijn Smak ontdekte al jong het plezier van skiën tijdens de jaarlijkse wintersportvakanties met zijn ouders. Toen hij aanleg bleek te hebben, werden de drie keer een week skiën in de winter uitgebreid naar 20 weken per jaar. In Nederlands blijven de trainingsmogelijkheden beperkt. Dankzij het topsportvriendelijk klimaat op het Leonardocollege waar Smak inmiddels in 6vwo zit, lukt het hem sport en school enigzins te combineren. Als hij dit jaar zijn eindexamen haalt, wil hij ruimtevaarttechniek in Delft gaan studeren. Maar de toelatingseisen zijn streng. Zijn sport op hoog niveau blijven combineren, zal dan waarschijnlijk niet mogelijk zijn. Hetgeen Smak extra blij maakt met deze titel en bijbehorende beker en medailles.


Sport071-presentator Gerry van Bakel in gesprek met Martijn Smak.

Nieuws Regio Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×