Uitnodiging zzp-avond Merenwijk

Tweede editie netwerk-evenement voor zzp'ers Merenwijk

Woensdag 13 maart zijn alle zzp’ers, zowel starters als ervaren ondernemers, van harte welkom in het Theehuis Noord. Tenminste zolang ze maar uit de Merenwijk komen. Organisator Maaike Jongepier zegt het met een lach, ze is er trots op dat de eerste edite van maart 2018 zo’n gemengd publiek trok, maar benadrukt dat dit echt een buurtinitiatief is.

Kennismaken en verbinden en daardoor meer zichtbaar worden voor je opdrachtgevers, daar draait het om bij deze bijeenkomst. De vorige editie van een jaar geleden heeft al meteen geleid tot twee initiatieven zoals een klussenbank en een buurtkantine. Maaike Jongepier vertelt dat er vorig jaar rond de 45 mensen aanwezig waren en hoopt dit jaar dat succes te verbeteren. Potentieel zijn er meer dan 600 zzp’ers in de Merenwijk.

In de buurtkantine kunnen deze zzp’ers elkaar elke vier tot zes weken ontmoeten om ervaringen uit te wisselen, kennis te delen en samen te werken. Op de digitale klussite kunnen buurtbewoners zzp-ers vinden via een vraag en aanbodpagina. Zichtbaarheid is altijd belangrijk voor ondernemers en daar zal de komende thema-avond dan ook ruim aandacht voor zijn. Er wordt wel eens gemopperd als de gemeente of andere Leidse instellingen kiezen voor bureaus en bedrijven van (ver) buiten de stad voor bepaalde opdrachten, maar potentiele opdrachtgevers weten niet altijd de lokale ondernemers te vinden. Hoe breng je opdrachtgevers en zzp’ers met elkaar in contact? En daarnaast hoe kunnen zzp’ers onderling elkaar versterken en bijvoorbeeld nieuwe starters helpen, zoals schoolverlaters die graag zelfstandig willen gaan ondernemen.

De inloop van de netwerkavond voor zzp’ers op woensdag 13 maart begint om 19.15 uur. Het programma wordt geopend door wethouder Yvonne van Delft, zelf ook zelfstandig ondernemer geweest en nu met Werk & Inkomen in haar portefeuille. Daarna presentaties van de buurtkantine en de kluswebsite en een workshop van Bastiaan de Koning over marketing voor zzp’ers. De avond besluit met een netwerkborrel en dat is volgens Jongepier misschien wel het belangrijkste onderdeel van de avond.


Nieuws071-presentator Gerry van Bakel in gesprek met Maaike Jongpier van Mpowering Potential.

In het kort
Tijdstip: woensdag 13 maart, vanaf 19:15 uur;
Locatie: Theehuis Noord, Joop Vervoornpad 1;
Toegang: gratis, aanmelden is ook niet nodig.

Mocht je nu niet in de Merenwijk wonen maar toch een bevlogen zzp’er zijn, neem dan contact op met Maaike Jongepier over hoe je zo’n initiatief ook in jouw wijk van de grond kunt krijgen. Email naar m.jongepier@mpoweringpotential.nl.

Economie Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×