(Archieffoto: Emile van Aelst).

Verenigingen gezocht voor alternatieve Leidse sportdag tijdens onderwijsstaking 15 maart

De gemeente Leiden en Stichting Sport in Beeld roepen Leidse sportverenigingen op om te helpen met een alternatieve sportdag tijdens de onderwijsstaking op vrijdag 15 maart. Het idee is dat de leerlingen op die dag tussen 9.00 en 15.00 uur kennis kunnen maken met diverse sporten.


Reanne van Kleef sprak met Jeroen Weijermars van Stichting Sport in Beeld over de alternatieve sportdag.

“We willen leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs een kans bieden om lekker te gaan sporten en bewegen”, zegt organisator Jeroen Weijermars van Stichting Sport in Beeld. De organisatie regelt daarvoor meerdere sportzalen, een zwembad en een ijsbaan, maar de Leidse sportverenigingen worden gevraagd de inhoud te leveren.

Vrijwilligers
Van de verenigingen wordt vooral enthousiasme en twee tot drie vrijwilligers gevraagd die op 15 maart tussen 9.00 en 15.00 uur een aantal uur clinics kunnen verzorgen. Het programma wordt in principe door de verenigingen zelf bedacht, maar de organisatie kan daar wel in meedenken. De verenigingen zijn ook vrij om de clinics op eigen complex of op één van de beschikbaar gestelde locaties te geven.

Mooie kans voor verenigingen
Weijermars :”Dit is een mooie kans om bekendheid voor je sport of vereniging genereren. Je hebt heel veel enthousiaste kinderen om je heen en je mag ook best promotie maken voor je eigen club.”

Snel opgeven
Inmiddels hebben een stuk of tien verenigingen zich opgegeven. Dit weekend wordt besloten of het initiatief doorgaat. Bij voldoende aanmeldingen wordt de dag als sportfeest gepromoot. Aanmelden kan via sportinbeeld@outlook.com.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×