Films, Peter en de Wolf en Bewegend licht bij Cultuur 071

Op de eerste zaterdag in maart kijken we met Nick Hortensius terug op de Oscar uitreiking en vertelt hij over alle bijzondere films die we dit jaar kunnen verwachten, komen we meer te weten over de wolf en praten we over het muzieksprookje Peter en de Wolf dat zondag 3 maart wordt opgevoerd in de Stadsgehoorzaal. Vervolgens praten we met Henk Stallinga over Bewegend licht en zijn werk als kunstenaar.

Nick Hortensius is lid van het management team van het LIFF (Leids International Film Festival) en verantwoordelijk voor de programmering. Daarvoor reist hij stad en land af. Eind januari was hij bij het Sundance Festival in Salt Lake City (opgericht door Robert Redford) en aansluitend reisde hij door naar Berlijn voor het festival aldaar. Welke films zoekt hij uit voor het LIFF dit najaar?

 

Morgenmiddag laten Naturalis Biodiversity Center, de Nieuwe Philharmonie en de Leidse Schouwburg Stadsgehoorzaal de kracht van hun samenwerking zien met het muzikale sprookje Peter en de Wolf. Naturalis is trots dat zijn jonge bioloog Auke-Florian Hiemstra deze bijzondere, actuele inleiding op het beroemde sprookje van Prokofjev vertelt. Onder leiding van dirigent Johannes Leertouwer illustreren de musici van de Nieuwe Philharmonie het verhaal en in het decor staat een echte wolf.

Zondag 3 maart om 11.00 uur en om 14.30 uur.

Kaarten zijn te bestellen via www.leidseschouwburg-stadsgehoorzaal.nl, aan de kassa en telefonisch via 071 5163881

 

Het werk van kunstenaar Henk Stallinga is over de hele wereld te bewonderen. Op dit moment is zijn werk te zien zowel in de galerie als in de projectruimte naast de galerie van het LUMC. De monumentale installatie Bewegend licht  blijft daar 2 jaar. Om wat meer te weten te komen over Henk en zijn werk zijn bij ons aangeschoven Henk Stallinga en zijn partner Annemarie Galani.

De tentoonstelling Healing Light is tot en met 19 mei te zien in de galerie LUMC en is dagelijks open van 8.00 tot 20.00 uur.

 

De gehele uitzending kan je hieronder terugluisteren en voor de muziekagenda van Peter Visser surf je naar muziekgezien.blogspot.com

Cultuur


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×