Klinkers in plaats van asfalt op Jan van Goyenkade

6

Na de zomer start de gemeente Leiden met het uitvoeren van groot onderhoud aan de Jan van Goyenkade. Daarbij wordt het bestaande asfalt verwijderd. In plaats daarvan wordt de kade bestraat met gebakken klinkers. Daarbij wordt ook meteen rekening gehouden met een betere afwatering van de rijbaan om wateroverlast voor de woningen te voorkomen. Nu liggen er na elke regenbui nog fikse plassen op het wegdek.

In heel Vreewijk werkt de gemeente aan de verbetering van de riolering en bestrating. Vorig jaar zijn al werkzaamheden verricht aan de riolering in de wijk en ook is de Witte Singel toen opnieuw ingericht.

 

Delen

6 reacties

  1. Suzan Dirkx

    Goed idee, maar blijft het wel strak liggen voor fietsers? Als het zo hobbelt dat je bloed er karnemelk wordt vind ik het beslist onaangenaam.

  2. Ik was kort geleden in Den Haag, en zag een laan die altijd geasfalteerd is geweest, nu over de hele lengte beklinkerd worden.
    We hoeven maar naar de Rijnsburgersingel te kijken tussen de Bruine Boon en het Schuttersveld om te zien hoe netjes een beklinkerde straat er ook na jaren bij kan liggen.

  3. Zorg er a.u.b. eerst voor dat het nogal smalle trottoir daar wordt vrijgehouden van zitbanken en rijwielen, waaronder bakfietsen. Voetgangers moeten er vaak naar de weg uitwijken. Het is vooral (maar niet uitsluitend) een probleem bij studentenhuizen. De bewonertjes daar vinden zichzelf kennelijk de allerbelangrijkste mensen ter wereld en weigeren rekening te houden met anderen. Misschien werd hen dat nooit bijgebracht. Kortom, breng eerst de handhaving op orde, voordat er weer met een duur project wordt begonnen.

Je bent nu offline