Plassen op het beschadigde asfalt van de Jan van Goyenkade vormen een vertrouwd beeld na elke regenbui. (Foto's: Chris de Waard).

Klinkers in plaats van asfalt op Jan van Goyenkade

Na de zomer start de gemeente Leiden met het uitvoeren van groot onderhoud aan de Jan van Goyenkade. Daarbij wordt het bestaande asfalt verwijderd. In plaats daarvan wordt de kade bestraat met gebakken klinkers. Daarbij wordt ook meteen rekening gehouden met een betere afwatering van de rijbaan om wateroverlast voor de woningen te voorkomen. Nu liggen er na elke regenbui nog fikse plassen op het wegdek.

In heel Vreewijk werkt de gemeente aan de verbetering van de riolering en bestrating. Vorig jaar zijn al werkzaamheden verricht aan de riolering in de wijk en ook is de Witte Singel toen opnieuw ingericht.

 

Advertentie

Leiden janvangoyen


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×