Topscorer Omar Qachach. (Foto: PR/ZVL-1886).

Waterpolomannen ZVL-1886 blijven winnen, weer verlies voor vrouwen

De mannen van ZVL-1886 deden het in hetzelfde bad tegen dezelfde tegenstander een stuk beter. De ploeg van Niels Joor verstevigde via een 5-11 overwinning de vierde plaats, die aan het einde van het seizoen thuisvoordeel zou betekenen in de eerste ronde van de play-offs.

Vooral in de tweede helft was de Leidse ploeg een stuk sterker. Na een ruststand van 2-3 sloeg ZVL in het derde kwart toe, won dat met 2-5 en besliste in feite de wedstrijd. Omar Qachach was topscorer met drie doelpunten. Het komende duel tegen De Zaan is belangrijk voor de Leidse mannen. Met een overwinning kunnen goede zaken worden gedaan op de ranglijst, waarop nu de vierde plek nog wordt gedeeld met Polar Bears.

Widex GZC Donk – ZVL-1886 5-11 (1-1, 1-2, 2-5 en 1-3).
Doelpunten ZVL: Omar Qachach 3, Mark Visser 2, Stan van Ruiten 2, Jasper Haasnoot, Yannick van den Burg, David Spijker en Eric Verdoes.

Vrouwen verliezen weer
Voor de vrouwen van ZVL-1886 blijft het een moeizaam seizoen. Zaterdag werd voor de zevende keer in acht wedstrijden verloren. In Gouda was Widex GZC Donk te sterk: 12-7. De beslissing viel in feite al in de eerste helft, toen de Goudse thuisploeg in beide kwarten twee keer meer scoorde dan de ploeg van Jacob Spijker.

Met een ruststand van 8-4 was een enorme inhaalrace nodig. Daartoe bleek ZVL-1886 niet in staat, hoewel er wel betere tegenstand werd geboden. De zeven Leidse doelpunten waren verdeeld over zes speelsters. Alleen Marianne de Groot maakte er twee.

ZVL is door het verlies nog altijd voorlaatste, maar krijgt de komende twee duels de kans een beetje op te klimmen als eerst De Zaan en daarna hekkensluiter ZPB Barendrecht de tegenstanders zijn.

Widex GZC Donk – ZVL-1886 12-7 (3-1, 5-3, 2-1 en 2-2).
Doelpunten ZVL: Marianne de Groot 2, Malissa van Rijn, Rozanne Voorvelt, Moran Lindhout, Sterre Bijkerk en Rolinde Schuijt.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×