Groot onderhoud Jan van Goyenkade start maandag

2

De werkzaamheden aan de Jan van Goyenkade beginnen maandag. Het straatje in Vreewijk tussen de Rijn en Schiekade en de Witte Singel wordt van het asfalt ontdaan. Daarvoor in de plaats komen klinkers. Dat moet niet alleen zorgen voor een mooiere uitstraling, maar ook voor een betere afwatering.

Verder worden de lampen in de lantaarns vervangen door ledverlichting, komen er extra groenvakken en stijgt het aantal parkeerplaatsen van 61 naar 63. De helft van het aantal opstelplekken voor minicontainers wordt opgeheven. Bewoners bieden restafval tegenwoordig aan in de ondergrondse containers, waardoor niet alle plekken meer nodig zijn.

De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd, te beginnen bij het kasteeltje naast de Wouterenbrug. Eind maart 2020 moet de herinrichting van de straat klaar zijn. Tijdens de werkzaamheden gelden er omleidingsroutes voor het auto- en fietsverkeer.

Delen

2 reacties

  1. Graag ook wat doen aan de vele fietsen en de zitbanken die daar de vrije doorgang op het trottoir belemmeren.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline