9Foto's: J.P. Kranenburg).

Wethouder Binnendijk opent tentoonstelling 'Nieuw Licht op Leithon' in Leiderdorps Museum

Onder grote belangstelling heeft de Leiderdorpse wethouder van cultuur Daan Binnendijk zaterdag de archeologische tentoonstelling ‘Nieuw Licht op Leithon’ geopend. De tentoonstelling geeft een beeld van de vroegmiddeleeuwse nederzetting Leithon aan de hand van een groot aantal in 2013 opgegraven voorwerpen.

De openingsbijeenkomst werd opgeluisterd door muziek van de groep Anderfolk en een lezing van de archeoloog Menno Dijkstra over het raadsel van de drie Leithons. Met een schaar die qua ontwerp in 1300 jaar niet veranderd is, knipte de wethouder een naar Merovingische voorbeeld geweven band door.

Gisteren ging de tentoonstelling open voor het grote publiek. Dat moment werd luister bijgezet door Alcuinus, die rechtsgeleerde aan het Hof van Karel de Grote was. Ook werd het gedicht ‘Cartula’ in het Latijn en Nederlands voorgedragen. De muziekgroep Anderfolk speelde in het museum middeleeuwse muziek. Ook de komende maanden zal deze groep regelmatig optreden en demonstraties oude ambachten geven.

De tentoonstelling loopt tot en met zaterdag 16 november.
Het Leiderdorps Museum bevindt zich in De Sterrentuin aan de van Diepeningenlaan 110.
Openingstijden: woensdagmiddag 14.00 uur tot 17.00 uur, zaterdag van 10.30 uur tot 12.30 uur en
zondagmiddag tussen 14.00 uur en 16.00 uur. De toegang is gratis.
Groepsbezoeken en presentaties kunnen op afspraak verzorgd worden. Meer informatie daarover staat op  www.leiderdorpsmuseum.nl.

 

Advertentie

Cultuur Leiderdorp


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×