(Foto's: Regio15).

Bermbrand onder spoorviaduct Ypenburgbocht

Gistermiddag heeft een bermbrand gewoed achter een muur onder het spoorviaduct bij de Ypenburgbocht. Dat is vlakbij het oude postkantoor aan de Schipholweg in Leiden. Een voorbijganger zag rook uit het viaduct komen en rook een sterke brandlucht. Daarop werd de brandweer gealarmeerd. Die kwam met spoed ter plaatse.

De brandweer heeft geprobeerd om vanaf het voetpad onder het spoorviaduct de brand met een straal hoge druk te blussen maar dit lukte niet. Eén brandweerman is uiteindelijk via een klein gat aan de buitenzijde van het viaduct achter de muur gekropen en kwam zo in het gedeelte waar de brand woedde. Om door het gat te kunnen komen, moest de brandweerman zijn ademluchttoestel en ademluchtmasker af doen. Eenmaal binnen heeft hij zijn masker weer opgezet. Vervolgens is de brand alsnog geblust.

Advertentie

112 Sleutelstad Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×