In de bibliotheek liggen de boeken met als thema moederschap al klaar voor de aankomende boekenweek (Foto: Gerry van Bakel).

Oegstgeest viert Internationale Vrouwendag met Ladies only brunch

Internationale Vrouwendag 2019 is natuurlijk een prachtig moment om aan te haken bij 100 jaar stemrecht voor vrouwen, maar in de bibliotheek in Oegstgeest kijken ze vast vooruit naar het thema van de boekenweek De moeder, de vrouw en kiezen voor twee hedendaagse rolmodellen. En een feestelijke brunch van kookclub Lekker Anders.

Bibliothecaris Roxanne Heemskerk zegt dat er wel even onderling gediscussieerd is over de zin van Internationale Vrouwendag in 2019 en of je dan nog wel een evenement alleen voor vrouwen kan organiseren. Het werd tweemaal ja. Vrijdag 8 maart kunnen veertig vrouwen aanschuiven voor een brunch en twee spreeksters. Marianne Reijnhoudt van Amnesty International Oegstgeest komt vertellen over de strijd voor mensenrechten wereldwijd en de schrijfactie voor een Egyptische activiste die Amnasty vrij hoopt te krijgen.

Na de brunch zal Michelle Wolters, CEO van de door haar opgerichte datingapp Klub, vertellen over haar bedrijf, hoe je je als startende ondernemer moet bewijzen en staande houden en wat Klub, een datingapp gericht op senioren, kan betekenen voor mensen die op zoek zijn naar vriendschap en/of een relatie. Vorig jaar won Wolters daarmee de Viva400 award in de categorie Wereldverbeteraars. Heemskerk zegt: “We hebben gekozen voor echte powervrouwen.” En Internationale Vrouwendag heeft anno 2019 ook nog bestaansrecht.


Gerry van Bakel in  gesprek met Roxanne Heemskerk, bibliothecaris Oegstgeest over Ladies Only brunch op 8 maart.

Aanmelden kan via email oegstgeest@bibliotheekbollenstreek.nl of aan de balie van de bibliotheek. Kosten zijn 10 euro. Het begint vrijdag 8 maart om 11.30 uur.

 

Advertentie

Maatschappij Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×