In februari kreeg Sporting Trigon uit handen van sportwethouder Dirkse het certificaat Onbeperkt sporten (Foto: Emile van Aelst).

Zaterdag kan G-team Trigon kampioen worden

Zaterdagmiddag speelt Trigon G1 in de Vijf Meihal om 13.30 eerst tegen Vitesse G1 en om 15.00 uur tegen Albatros G1. Als de Leidse ploeg beide wedstrijden wint, mogen ze zich kampioen noemen van de G 2-poule. Bij eventueel gelijke stand, worden beide clubs kampioen, maar begeleiders Ronald de Ligney en Christa de Boer gaan het liefst voor de volle winst. Komen aanmoedigen wordt zeer op prijs gesteld.

Nadat in 1995 Sporting Trigon ontstaat als fusieclub op de schouders van roemruchte Leidse korfbalverenigingen als Fluks en Vicus Orientis wordt er ook al gauw een G-team opgericht. De eerste jaren draaien ze mee in de hoogste competitie maar nu de selectie wat op leeftijd raakt, speelt de ploeg in de G 2. Tot volle tevredenheid, maar zo betogen De Ligney en De Boer wat vers bloed zou zeer welkom zijn.


Sport071-presentator Gerry van Bakel in gesprek met Ronald de Ligney en Christa de Boer.

Naast het G 1-team is er ook nog een jeugdteam. “Ik mag niet meer kleintjes zeggen,” vertelt Christa de Boer. Zij is begeleidster van het team. De Boer werkte jarenlang in het speciaal onderwijs en na haar pensioen vroegen haar kinderen die bij Trigon korfbalden of zij niet iets wilde doen voor de G-teams. “Het is heel erg leuk. We hebben heel veel plezier samen.”

Ook De Ligney is zelf geen korfballer, maar rolde erin via zijn kinderen. “Ik heb van alles langs het veld gedaan. Begeleiding is heel erg belangrijk bij deze teams.” Ook nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom bij Sporting Trigon. Wie wil kan een paar keer vrijblijvend mee komen doen tijdens de training. G-korfbal is nagenoeg hetzelfde als regulier korfbal. De teams trainen nog een paar weken in de zaal voordat ze de overstap maken naar de veldcompetitie. Trainingen gaan eigenlijk het hele jaar door met uitzondering van de zomer- en kerstvakantie.

Ga voor meer informatie naar de website van Sporting Trigon.

Advertentie

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×