Veel zorgen onder de Briste gemeenschap over het aanstaande vertrekt van Groot-Brittanië uit de Europese Unie. (Foto: Lieuwe van Slooten).

Zorgen over Brexit in Voorschoten

Het CDA in Voorschoten maakt zich zorgen over het aanstaande vertrek van Groot-Brittanië uit de Europese Unie, de Brexit. Het dorp kent met de British School of the Netherlands een grote Britse gemeenschap. “Zij hebben veel vragen over hun verblijf, hun inburgering en of ze straks nog toegang hebben tot de gezondheidszorg bijvoorbeeld”, zegt CDA-raadslid Cees Bremmer die het in de raad ter sprake bracht.

Op 29 maart treedt Groot-Brittanië officieel uit de Europese Unie. Onduidelijk is nog of dat met een overgangsregeling gebeurt waarin zaken geregeld worden voor Britse burgers in het buitenland. Aankomende week neemt het Britse lagerhuis daarover een beslissing. “De onzekerheid daar werkt door tot hier in Voorschoten”, zegt Bremmer. “Er staan vergaande gevolgen voor de deur.”


CDA-raadslid Cees Bremmer in gesprek met verslaggever Lieuwe van Slooten

Burgemeester Bouvy-Koene begrijpt dat er veel vragen zijn: “Het is erg ingewikkeld. De Britse premier May is hier niet op de koffie geweest om het uit te leggen.” De burgemeester gaat geen aparte bijeenkomst organiseren, maar verwijst voor informatie over Brexit naar de Immigratie en Naturalisatiedienst (de IND) en het Expat Center waar de gemeente bij aangesloten is. “Zij zijn daarin immers gespecialiseerd”, aldus de burgemeester Bouvy-Koene.


Burgemeester Pauline Bouvy-Koene in gesprek met verslaggever Lieuwe van Slooten

Advertentie

Politiek Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×