Songs2Sing, De Leidse Danssalon en archeologie in Leiderdorp en Leiden deze week in Cultuur071

Cultuur071 op zaterdag 9 maart 2019: zingen met Songs2Sing, dansen in De Leidse Danssalon en archeologie zowel in Leiderdorp als in Leiden.

Anneke van der Giezen vertelt over haar betrokkenheid bij het Leiderdorps Popkoor Songs2Sing, een vrolijk en swingend popkoor met een gevarieerd repertoire van bekende nummers. Genieten van de hoogtepunten van de afgelopen 15 jaar? Op 16 en 17 maart geeft Songs2Sing twee swingende concerten in het theater van het Da Vinci College aan de Kagerstraat in Leiden.

www.songs2sing.net

 

Patrick Verzijden is ondernemer en baas van De Leidse Danssalon. Als dertigplusser kun je op zaterdag 9 maart kun je uit je dak gaan in Scheltema tuijdens de 30Up Dance Party. Het fraaie pand aan de Oude Vest wordt gevuld met (dance)hits van nu & toen. Vanaf 21:00 wordt er gedanst tot een uur of 1:00. Van te voren kan je bij verschillende restaurants in de buurt uiteraard eerst even lekker eten.

www.deleidsedanssalon.nl

 

Bob Reidsma, voorzitter van de Stichting Leiderdorps Museum, komt vertellen over de grote archeologische tentoonstelling Nieuw Licht op Leithon. Deze is op 2 maart officieel geopend door de wethouder van cultuur, Daan Binnendijk. De tentoonstelling laat de spectaculaire resultaten zien van archeologische opgravingen die in 2013 onder leiding van het archeologisch team van de Universiteit van Amsterdam aan de Hoogmadeseweg in Leiderdorp plaatsvonden, waarbij een vroegmiddeleeuwse nederzetting is blootgelegd, genaamd Leithon.

www.leiderdorpsmuseum.nl

 

Mette Langbroek is samen met haar partner Jasper van Kouwen initiatiefnemer van de Oudheidsfabriek. Omdat archeologie in Nederland publiek eigendom is, vinden zij het belangrijk dat het Nederlandse publiek weet wat archeologie is en wat er allemaal wordt ontdekt. Je kunt een hoop nieuws leren over de plek waar je woont met behulp van een beetje archeologie. In Leiden zijn er onder meer de programma’s Leiden Underground en een Bier-rondleiding.

www.oudheidsfabriek.nl

 

Check de muziekagenda van Peter Visser op muziekgezien.blogspot.com. De gehele uitzending kan je hieronder terugluisteren:

Cultuur Leiden Leiderdorp


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×