Na diverse informatieavonden bleven twee scenario's over. (Foto: Robbert Beurse).

Huiskamer van de Rijndijk wordt park

Het hart van Zoeterwoude-Rijndijk (ook wel ‘de huiskamer van de Rijndijk’ genoemd) is aan vernieuwing toe. De Bernardusschool is 50 jaar oud, de Eendenkooi gaat achteruit en er is behoefte aan meer groen in de wijk. De afgelopen maanden zijn er, met input van omwonenden en betrokken partijen als de Bernardusschool, Stichting Kinderopvang Zoeterwoude (SKZ) en de Eendenkooi, verschillende scenario’s uitgewerkt voor de vernieuwing van dit deel van de gemeente.

Uit de twee scenario’s, die na diverse gesprekken en bijeenkomsten overbleven, heeft wethouder Ruud Bouter (Ruimtelijke Ontwikkeling) er een gekozen die in zijn ogen het best aansluit bij de wensen en mogelijkheden. Tijdens een speciale bijeenkomst op het gemeentehuis presenteerde hij zijn keuze woensdagmiddag aan belangstellenden.

Alle aanwezige betrokkenen gaven aan tevreden te zijn met de voorgestelde plannen. De bal ligt nu bij de gemeenteraad. Wanneer ook zij instemmen kan er een projectleider worden aangesteld die de plannen verder gaat uitwerken. In 2024 zouden de werkzaamheden af kunnen zijn.

Dorpspark
Het scenario waaraan Bouter de voorkeur geeft heeft als werktitel ‘het dorpspark’ meegekregen. Volgens Bouter is het niet waarschijnlijk dat het park ook daadwerkelijk de naam ‘dorpspark’ zal dragen. De verwijzing naar Zoeterwoude-Dorp zou te verwarrend zijn. Een aanwezige inwoner van de Rijndijk noemde de naamkeuze: “Gewaagd, maar als er in Zoeterwoude-Dorp nou een ‘Rijndijkpark’ komt…”.
De wethouder roept alle inwoners van Zoeterwoude vast op om mee te denken over een passende naam. “Misschien kunnen we er een prijsvraag van maken”, dacht Bouter woensdag hardop.


Robbert Beurse in gesprek met Wethouder Ruud Bouter en betrokkenen over de plannen voor de Rijndijk.

Advertentie

Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×