De bezorgwagentjes rijden sinds oktober 2017 vanaf de Rooseveltstraat hun rondes. (Foto: Emile van Aelst).

Online supermarkt Picnic gaat in Leiden ook 's ochtends bezorgen

Online supermarkt Picnic gaat vanaf deze week op proef in Leiden ook ’s ochtends de boodschappen gratis thuisbezorgen. De pilot wordt de komende weken uitgebreid naar andere steden. Begin dit jaar startte de websuper als eerste met bezorging op zondag in alle plaatsen waar Picnic levert.

In 2018 steeg het aantal huishoudens waar Picnic bezorgt van 90.000 naar ruim 275.000, verdeeld over 70 plaatsen. Met het stijgen van het aantal klanten en het toevoegen van de zondag als bezorgdag, nam ook het aantal verzoeken om ochtendbezorging toe. “Sinds de start betrekken we onze klanten bij het beter maken van Picnic”, aldus medeoprichter Frederik Nieuwenhuys. “Het blijkt dat ook veel klanten de boodschappen graag in de ochtend bezorgd krijgen, dus daar gaan we nu gewoon mee beginnen, allereerst in Leiden.”

De elektrische bezorgwagentjes van Picnic beginnen normaal gesproken tussen 14.00 en 15.00 uur aan hun vaste bezorgrondes. Rond 22.00 uur worden de laatste bestellingen bij klanten afgeleverd. Het bezorgen in de ochtend vergde wat aanpassingen in ons logistieke proces, maar we zijn blij dat we aan deze behoefte kunnen gaan voldoen”, aldus Nieuwenhuys. De ochtendbezorging vindt plaats tussen 8.00 en 12.00 uur.

Advertentie

Economie Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×