(Foto's: Gemeenten Oegstgeest en Zoeterwoude).

Scholieren in regio planten bomen voor Nationale Boomfeestdag

Vandaag is het Nationale Boomfeestdag en daarom hebben leerlingen van verschillende scholen in de regio bomen geplant. In Zoeterwoude gingen leerlingen van groep 6 van basisscholen het Avontuur en Bernardus samen met wethouder Ruud Bouter bomen en struiken planten langs de de Burgemeester Smeetsweg en de Ommedijkseweg.

Ook in Oegstgeest trotseerden de kinderen het gure weer. Leerlingen van groep 6 van de Daltonschool gingen samen met wethouder Jan Nieuwenhuis aan de slag om dertien lindes te planten langs de Kerckwervelaan. De bloesem van deze bomen is voor bijen en hommels een belangrijke voedsel bron. Na het planten werden er regenwormen toegevoegd.  Wormen hebben een belangrijke functie in de grond. Ze eten plantaardig materiaal en zetten dat om in voor planten op te nemen voedingstoffen. Als dank voor hun inzet kregen de leerlingen een vlinderstruikje en bloemenchocolade mee, waarna ze weer richting hun warme klas gingen.

In Voorschoten heeft de gemeente besloten om het planten van bomen in het Frans Halsplantsoen te annuleren. “Er wordt onstuimig weer met windstoten tot 80km/u verwacht. Het planten van bomen met zo’n tweehonderd kinderen moet wel een feestje blijven en geen onveilige situatie opleveren. Daarom is na overleg met de scholen besloten om de boomfeestdag niet door te laten gaan”, aldus de gemeente. De bomen zijn wel al geleverd en worden zo snel mogelijk alsnog geplant.

Het doel van Stichting Nationale Boomfeestdag is om kinderen van groep 6 (9 en 10 jaar) meer inzicht, kennis en begrip voor het openbaar groen bij te brengen. Door middel van natuureducatie laat de stichting kinderen de wondere wereld van bomen beleven, leren ze het belang van bomen voor een duurzame leefomgeving en worden ze geïnspireerd zelf hun steentje hieraan bij te dragen.

Duurzaamheid Oegstgeest Regio Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×