Joop Zoetemelk temidden van deelnemers elfde editie Joop Zoetemelk Classic (Foto: J.P. Kranenburg).

Voorjaarsklassieker in het Groene Hart op zaterdag 23 maart

Bij de Leidse wielrenvereniging Swift houden ze de weersverwachtingen nauwlettend in de gaten. Na de warmterecords van februari is maart vooral nat, koud en winderig. Maar de vooruitzichten voor zaterdag 23 maart zijn hoopgevend. Droog, zon, weinig wind en vooral temperaturen ruim boven nul. Je kunt je nog inschrijven voor de Joop Zoetemelk Classic tot zondag 17 maart 24.00uur.

Vorig jaar werd de toertocht door het Groene Hart geteisterd door gevoelstemperaturen van min twaalf en bij de eerste start was het zelfs nog twee graden onder nul. Van de 4500 inschrijvers, kwam slechts eenderde aan de start. Organisator Rob Hogenelst denkt dat veel wielrenners de kat nog even uit de boom kijken en de komende dagen massaal gaan inschrijven. Maximaal 5500 mensen mogen meedoen, verdeeld over vier afstanden.


Sport071-presentator Gerry van Bakel in gesprek met Rob Hogenelst.

Zoals altijd zal naamgever Joop Zoetemelk het startschot geven en zelf de 100 km-tocht meefietsen. De vier routes zijn allemaal zijn oude trainingsroutes. Hoewel geboren in Den Haag en opgegroeid in Rijpwetering was het bij het Leidse Swift dat Zoetemelk serieus ging fietsen.

Hogenelst raadt mensen aan goed te ontbijten en ook een banaantje of een reepje voor odnerweg mee te nemen of de beroemde boterham met pindakaas. En natuurlijk plakspullen en een of twee binnenbanden voor als je lek rijdt. Warme kleding en iets tegen de regen en je bent op alles voorbereid. Inschrijven kan via de website van Swift.

Leiden Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×