Arriva start sneldienst tussen Roelofarendsveen en Leiden Centraal

Goed nieuws voor ochtendspitsreizigers tussen Roelofarendsveen en Leiden Centraal. Op maandag 18 maart introduceert Arriva een nieuwe sneldienst: buslijn 256. Deze snelbus rijdt in de ochtendspits twee keer van Oude Wetering en Roelofarendsveen naar Leiden Centraal.

Eind 2018 werd in de nieuwe dienstregeling al een extra busrit in de spits op lijn 56 opgenomen om de reizigersgroei op te vangen. Hieraan wordt nu een nieuwe sneldienst toegevoegd. Doordat er nu meer reismogelijkheden zijn verwacht de vervoerder dat de drukte in de ochtendspits beter wordt verspreid.

Snellere route, minder tussenstops
Zo’n 80% van de reizigers in de ochtendspits stapt uit op Leiden Centraal. Deze reizigers profiteren vanaf aanstaande maandag van een kortere reistijd; buslijn 256 rijdt niet door Leiderdorp en volgt verder de route van lijn 56.

Een overzicht van de bussen 56, 256 en 365 in de ochtendspits staat op arriva.nl/lijn256.

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×