Gemeente Leiderdorp knapt fietspaden op

12

In Leiderdorp zijn verschillende fietspaden aan onderhoud toe. “Naast onderhoud is een verbetering van de fietspaden gewenst”, zo meldt de gemeente. De fietspaden worden breder en vlakker. Wethouder Daan Binnendijk: “Met de aanpak van de fietspaden in Leiderdorp willen wij de veiligheid en het fietscomfort van fietsers vergroten. Het gedeelte van het fietspad langs de Persant Snoepweg bij de Houtkamp en de Wooon-boulevard is onlangs heringericht met betonnen platen. De ervaring met dit soort fietspaden is heel goed en fietsers zijn er erg positief over”.

Het College heeft toegezegd dat het fietspad langs de Persant Snoepweg tussen de Voorhoflaan en Engelendaal als eerste en op korte termijn wordt vernieuwd. Naast groot onderhoud worden meteen zoveel mogelijk de voorkeurskenmerken vanuit de Fietsnota meegenomen. Die hebben vooral betrekking op verbreding van de fietspaden en het type verharding. Het gaat daarbij bij voorkeur om gesloten verharding die bestaat uit beton of asfalt.

Delen

12 reacties

  1. Allert Goossens

    Pak dan gelijk de Achthovenerweg mee, want die is ook schandalig slecht. En de rotonde en tussenstuk Ericalaan/Acacialaan idem. Al jaren totaal uitgewoond wegdek.

  2. Ook langs de Zijldijk want daar liggen de tegels los. Verder mijd je als fietser de Engelendaal omdat je steeds moet wachten op stoplichten.

  3. Ik maak vaak lange fietstochten en probeer dan Leiderdorp vanwege de slechte fietspaden te vermijden.
    Niet zo gek overigens dat die fietspaden zo slecht onderhouden zijn, in de gemeente waar de partij voor de automobilisten de baas is. Niet zeuren inwoners, maar stemmen!

Je bent nu offline