Vorig jaar ontstonden onder andere door de langdurige droogte problemen bij enkele Leiderdorpse fietspaden met ook valpartijen tot gevolg. (Archieffoto: AS Media).

Gemeente Leiderdorp knapt fietspaden op

In Leiderdorp zijn verschillende fietspaden aan onderhoud toe. “Naast onderhoud is een verbetering van de fietspaden gewenst”, zo meldt de gemeente. De fietspaden worden breder en vlakker. Wethouder Daan Binnendijk: “Met de aanpak van de fietspaden in Leiderdorp willen wij de veiligheid en het fietscomfort van fietsers vergroten. Het gedeelte van het fietspad langs de Persant Snoepweg bij de Houtkamp en de Wooon-boulevard is onlangs heringericht met betonnen platen. De ervaring met dit soort fietspaden is heel goed en fietsers zijn er erg positief over”.

Het College heeft toegezegd dat het fietspad langs de Persant Snoepweg tussen de Voorhoflaan en Engelendaal als eerste en op korte termijn wordt vernieuwd. Naast groot onderhoud worden meteen zoveel mogelijk de voorkeurskenmerken vanuit de Fietsnota meegenomen. Die hebben vooral betrekking op verbreding van de fietspaden en het type verharding. Het gaat daarbij bij voorkeur om gesloten verharding die bestaat uit beton of asfalt.

Leiderdorp


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×