Geen alternatieve Leidse sportdag tijdens onderwijsstaking

De alternatieve Leidse sportdag die de gemeente Leiden en Stichting Sport in Beeld wilden opzetten tijdens de landelijke onderwijsstaking die morgen plaatsvindt, gaat niet door. Te weinig sportverenigingen hebben zich aangemeld om de dag mogelijk te maken.

“Het bleek voor sportaanbieders te lastig om op zo’n korte termijn genoeg mankracht op de been te brengen”, zegt Jeroen Weijermars van Stichting Sport in Beeld. Daarnaast bleek het onderwijs ook niet al te blij met de sportdag. Deze zou namelijk de impact van de onderwijsstaking verminderen.

Het idee was dat de leerlingen tijdens de staking tussen 9.00 en 15.00 uur kennis konden maken met diverse sporten. De organisatie regelde daarvoor meerdere sportzalen, een zwembad en een ijsbaan.  De Leidse sportverenigingen werd gevraagd de inhoud en vrijwilligers te leveren.

Delen
Zirkzee slaapadviesdagen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Over de auteur

Reanne van Kleef

Hoofdredacteur sport, politiek verslaggever, algemeen redacteur, presentator nieuws071 en sport071.

Je bent nu offline