(Foto: Gemeente Leiden).

Leids medeleven met slachtoffers aanslagen Nieuw Zeeland

Ook in Leiden wordt met afgrijzen gereageerd op de aanslagen in de stad Christchurch in Nieuw-Zeeland. daar kwamen 49 mensen om het leven en vielen tientallen gewonden toen met automatische wapens het vuur werd geopend om moskeegangers.

Onder andere het Levensbeschouwelijk Platform Leiden heeft een oproep gedaan aan alle Levensbeschouwingen in Leiden om in hun samenkomsten aandacht te schenken aan deze verschrikkelijke gebeurtenissen, stil te staan bij alle slachtoffers en zich uit te spreken tegen elke vorm van geweld tegen welke Levensbeschouwing en waar dan ook. “Laten we ook onze islamitische medemens in Leiden in deze moeilijke tijd niet vergeten”, schrijven voorzitter Ad Alblas en secretaris Lex Ras van het platform.

Bij Islamitisch Centrum Imam Malik in Leiden-Noord houdt de politie vandaag een extra oogje in het zeil. Ook bij de Al hijra moskee aan de ter Haarkade en de Mimar Sinan moskee rijden surveillancewagens vaker voorbij.(Foto’s: Wilco Devilee).

Bij het stadhuis van Leiden hangt vandaag de vlag halfstok. Op die manier wil ook het stadsbestuur medeleven tonen met de slachtoffers van de aanslagen in Nieuw-Zeeland en hun naasten. Burgemeester Lenferink brengt vandaag een bezoek aan de Leidse moskeebesturen.

Burgemeester Lenferink: “Onze open samenleving is natuurlijk kwetsbaar voor dit soort aanslagen, maar wij zullen onze manier van leven er niet door laten ontregelen. Wat dat betreft zullen de daders hun doel nooit bereiken.”

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×