Zolang er vleermuizen wonen in de voormalige Westwoudschool wordt het gebouw niet gesloopt. (Foto: Robbert Beurse).

Woonruimte gezocht voor vleermuizen bij Westwoud

De gemeente Zoeterwoude is op zoek naar bewoners van de wijk Westwoud die een vleermuiskast aan hun gevel of boom willen hangen. De vleermuizen die nu nog in het voormalige gebouw van basisschool Westwoud in de Veldzichtstraat leven kunnen dan verhuizen naar de vleermuiskasten in de buurt. Op de plek van de school wil een ontwikkelaar tien eengezinswoningen bouwen. De sloop van het schoolgebouw wordt momenteel tegengehouden door de aanwezigheid van de (beschermde) vleermuizen. Om vandalisme tegen te gaan wordt het gebouw, naast de vleermuiskoloniƫn, momenteel bewoond door anti-krakers.

Aanmelden
Inwoners van de wijk Westwoud in Zoeterwoude kunnen tot woensdag 20 maart 15:00 uur aan de gemeente laten weten dat zij een vleermuiskast aan hun huis (gewone dwergvleermuis) of boom (ruige dwergvleermuis) willen hangen. Er moeten in totaal 14 kasten worden geplaatst. Aanmelden kan via de projectleider op:l.gips@zoeterwoude.nl.

Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×