Geld lenen

Geld lenen kan om veel redenen gewenst zijn indien je een tekort hebt aan eigen middelen of gewoonweg niet het geduld om te sparen. Dan kan het lenen van geld voor bijvoorbeeld een auto, caravan of verbouwing een goede optie zijn. Er zijn verschillende mogelijkheden om bovenstaande producten te financieren. Zo kun je denken aan een persoonlijke lening, doorlopend krediet of leasen. Onderstaand lichten we deze leningsvormen verder toe.

Persoonlijke lening

Bij een persoonlijke lening ben je altijd zeker van de volgende zaken: vaste rente, vaste looptijd en een vaste maandtermijn. Ook is het mogelijk om extra af te lossen of eerder af te lossen. Dit is bij de meeste kredietstrekkers inmiddels kosteloos. De kenmerken van de persoonlijke lening zijn de volgende:

  • Vaste rente
  • Vaste looptijd
  • Vaste maandtermijn
  • Maximale zekerheid
  • Kosteloos extra aflossen mogelijk

Doorlopend krediet

Bij een doorlopend krediet heb je een variabele rente en weet je van tevoren niet precies tot achter de komma hoeveel geld het je kost om te lenen. Wanneer je een bedrag hebt afgelost kan je deze opnemen tot aan de kredietlimiet. Je hebt wel een vaste maandtermijn, maar geen vaste looptijd omdat je zelf bepaalt of je opnieuw geld opneemt. Extra aflossen of eerder aflossen is kosteloos. De kenmerken zijn de volgende:

  • Variabele rente
  • Afgeloste bedragen kun je weer opnemen tot aan de kredietlimiet
  • Vaste maandtermijn
  • Variabele looptijd
  • Kosteloos extra aflossen mogelijk

 

Leasen:

Bij leasen werkt het anders. Je betaalt een vaste leasetermijn per maand en daarvoor krijg je het geleasede product in bruikleen. Je spreekt van tevoren af hoelang je het product gebruikt en onder welke voorwaarden.

Mocht je geïnteresseerd zijn om geld te lenen kijk dan eens op de website van Becam. Hier kun je makkelijk online een lening berekenen en aanvragen.

Advertentie

Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×