(Foto's: Reanne van Kleef).

Key Town Tigers kampioen landelijke 4e divisie ijshockey

De Key Town Tigers zijn zondagavond in de Leidse Schaatshal ongeslagen kampioen geworden in de landelijke 4e divisie ijshockey. De Leidse ploeg versloeg met 9-4 de Frisian Bombers Heerenveen. Het ijshockeyteam van de Leiden Lions promoveert daardoor naar de landelijke 3e divisie.

Reanne van Kleef sprak na afloop van de wedstrijd met coach Nico de Jong en keeper Jasper Maassen.

Onder toeziend oog van zo’n tweehonderd supporters gingen beide ploegen fel van start. Na een paar minuten stond het al 1-1. Ook vond er al snel een keeperswissel plaats aan Leidse kant. Goalie Erik Maassen kreeg een hard schot tegen zijn helm waardoor hij de wedstrijd niet kon voortzetten. Jasper Maassen vervult samen met zijn broer een ‘duo-baan’ als keeper en zou eigenlijk het tweede deel van de wedstrijd het doel verdedigen. Zodra hij op het ijs kwam mocht hij meteen aan de bak. “Het was een drukke wedstrijd ja”, zegt Jasper Maassen. “Ik kwam erin met een twee man minder situatie door straffen. Dan ben je meteen goed warm in ieder geval.”

Lang ging de wedstrijd gelijk op, maar langzaam werd steeds duidelijker dat de Key Town Tigers niet van plan waren in eigen huis het kampioenschap weg te geven. In de tweede en derde periode liep de ploeg vrij makkelijk uit naar 9-4. Dat kwam mede door het maken van meer dan de helft van de doelpunten door de Letse speler Rolands Dietlavs, die zijn tegenstanders elke keer te snel af was. Jasper Maassen: “Ze proberen hem wel neer te beuken, maar dat lukt gewoon niet. Af en toe lijkt het wel of hij ook kunstschaatsen gedaan heeft en springt hij er met pirouetten doorheen.”

Eerbetoon
Voor aanvang van de wedstrijd werd er een minuut stilte gehouden voor recente sterfgevallengevallen aan beide kanten. Bij de Frisian Bombers Heerenveen was een 24-jarige speler verongelukt na een training. De Key Town Tigers herdachten hun overleden oud-voorzitter Ruud van Elewout, waarvan ook twee zonen in het team spelen. Volgens Jasper Maassen is deze overwinning ook een eerbetoon aan Van Elewout. “Absoluut. Zijn twee zoons zeiden dat ook, deze is voor hem. Daar ben ik het mee eens.”

Coach en speler Nico de Jong vult aan: “Zeker. Deze spelers zijn al zo lang bij de club betrokken en krijgen dit nu voor hun kiezen. Dus waarom niet. Dat maakt iedereen sterker. Maar we hebben ook even stilgestaan bij de speler van Heerenveen. Wat hem is overkomen gun je niemand. IJshockey is een mooi spel, maar uiteindelijk zijn dit soort dingen belangrijker in het leven.

Een minuut stilte voor de wedstrijd voor de overleden Heerenveen-speler Robin van der Wal en de overleden oud-voorzitter Ruud van Elewout van Key Town Tigers.

Missie
De Key Town Tigers zijn een onderdeel van ijshockeyclub Leiden Lions. Het team is veertig jaar geleden opgericht en heeft altijd een eigen identiteit gehad binnen de vereniging.”We zijn drie jaar geleden met dit team begonnen om te bouwen en ik denk dat de missie na vandaag geslaagd is”, vertelt De Jong. “Dit is redelijke historie wat we hier in Leiden hebben geschreven. Wij zijn nu het beste team van Leiden.”

Jasper Maassen: “Als team voelt dit echt geweldig. Voor mij persoonlijk ook. Ik ben na een paar jaar als speler weer teruggekeerd in de goal. Ik heb ook lang met blessures gekampt en ben nu eindelijk weer terug. En dan een seizoen zonder te verliezen, dat voelt fantastisch.”

Volgend seizoen
De Key Town Tigers maken zich nu op voor twee interlands en een toernooi in Bulgarije. Daarna worden de plannen voor volgend jaar gesmeed. Met een gemiddelde leeftijd die ver boven het gemiddelde van de competitie uitstijgt, kunnen waarschijnlijk niet alle spelers het niveau van de 3e divisie aan. Daarom wordt er ook nagedacht of de Key Town Tigers volgend jaar wellicht met twee teams doorgaan.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×