De Leidse Singelloop is een echt familiegebeuren (Foto: Emile van Aelst).

Leidse universiteit sponsort Singelloop: 44 cent per loper

De 44e editie van de Singelloop gaat op vrijdag 5 april van start op de Langegracht bij de Zandstraat. De inschrijvingen stromen al binnen en als er nog wat positieve weerberichten bijkomen kan het aantal lopers snel groeien. De organisatie rekent op 5000 deelnemers. En omdat er veel te vieren is, doet de Leidse Universiteit een duit in het zakje voor de goede doelen.


(Cartoon: Maarten Wolderink).

De oudste universiteit van Nederland viert dit jaar haar 444e jaar en de Singelloop gaat voor de 44e keer van start. “We dachten, daar moet iets leuks mee te doen zijn,” zegt mede-organisator Adriaan Brandenburg. “Nu sponsort de universiteit elke loper met 44 cent. Inschrijven kost 4 euro, dus dat betekent 4,44 euro per loper naar de goede doelen.” Want bij de Singelloop draait het allemaal om samen pleizer maken, lekker lopen en de goede doelen steunen. Al komen er ook wel een honderdtal snelle lopers aan de start, de Singelloop is vooral een sportevenement voor de hele familie. En wie niet mee kan of wil hollen staat langs de kant aan te moedigen.

Goede doelen
De Singelloop is een initiatief van het Leidsch Dagblad en het geld dat de loop opbrengt gaat in zijn geheel naar acht goede doelen. Brandenburg: “We laten elk jaar weten dat mensen hun organisatie hiervoor kunnen aanmelden. Uit de aanmeldingen maken we een keuze.” De goede doelen dit jaar zijn: Woonzorgcentrum Wijckerslooth Leiden (twee interactieve katten), Mytylschool de Thermiek Leiden (vier zitzakken), Woonzorggroep Voorschoten (tovertafel), afdeling rolstoelrugby DIOK Leiden (materiaal), Toonkunstorkest Leiden (geluidsschermen), Het babyhuis Leiden (inventaris), Hospice Issoria (deel aanschafkosten nieuwe afzuigapparatuur) en Zorgboerderij Van Velsen Zoeterwoude (twee relaxstoelen).

Dit jaar zal prins Pieter-Christiaan het startschot geven. “Hij heeft de Singelloop zelf ook gelopen en we hopen natuurlijk dat het meer deelnemers zal trekken.”


Adriaan Brandenburg in gesprek met Sport071-presentator Gerry van Bakel.

Inschrijven voor de Singelloop is nog mogelijk. Op de website van de het Leidsch Dagblad vind je een lijst met adressen waar je een startbewijs kunt kopen voor 4 euro. Alleen als je wacht tot bijna aan de start wordt het inschrijfgeld verhoogd naar 5 euro. De start is op de Langegracht, voor deelnemers is er een garderobe. Brandenburg raadt mensen aan uiterlijk 19.00 uur in het startgebied aanwezig te zijn.”Kom op de fiets of lopend of parkeer je auto in de garage onder de Lammermarkt.” Vanaf 18.30 uur zal het rondje Singel worden afgesloten voor verkeer.

Alleen bij heel extreme weersomstandigheden zou de Singelloop niet door kunnen gaan, maar dat is volgens Brandenburg nog nooit voorgekomen.

Advertentie

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×