Benefietbrunch voor bouw aangepaste huizen voor jongeren

Een heerlijke brunch in Grandcafé De Burcht, een loterij met mooie prijzen en een veiling van kunstwerken, culturele belevingen en diensten. Organisator Inge Florissen heeft een rondje langs de Leidse en regio-ondernemers gemaakt en is blij met alle steun en toezeggingen. Aanstaande zondag, 24 maart, om 11.00uur kunnen 150 gasten aan tafel. Er zijn nog een kleine dertig kaarten beschikbaar.

Stichting GewoonWonen wil samen met woonstichting Ons Doel op het terrein van jongerenhospice Xenia vier zelfstandige woonunits gaan bouwen voor jonge mensen met een ernstige fysieke chronische aandoening.  Eén van de ambassadrices van wooninitiatief GewoonWonen is Britt Abrahams, zij wordt dertig jaar en woont nog bij haar ouders, maar wil graag op zichzelf gaan wonen. Dat is voor veel jonge mensen al een probleem vanwege een gebrek aan betaalbare woonruimte, maar Abrahams heeft bovendien een zeldzame spierziekte. Zij heeft daarom een aangepaste woonruimte nodig en dagelijks ondersteuning.

Om de vier woonunits te kunnen voorzien van alle noodzakelijke aanpassingen is veel geld nodig hoorde Inge Florissen toen ze Britt Abrahams vorig jaar ontmoette op een Leids terras. Florissen besloot ter plekke een benefietevenement op touw te gaan zetten om zoveel mogelijk geld binnen te halen. Aanstaande zondag is het zover. Een kaartje voor de brunch kost 25 euro, ter plaatse worden er loten verkocht en kun je bieden op veilingstukken. Denk aan kunst, een champagneontbijt voor tien personen, een romantisch diner voor twee of een dagje varen met een sloep.

Inge Florissen in gesprek met verslaggeefster Gerry van Bakel.

Voor meer informatie over GewoonWonen, ga naar www.gewoonwonenleiden.nl. Kaartje kopen voor de benefietbrunch kan op de facebookpagina van het evenement en via de website van Britt Abrahams.

Leiden Maatschappij Gewoon Wonen Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×