GroenLinks-raadslid Walter van Peijpe pleitte met succes voor meer watertappunten. (Foto: Chris de Waard).

Leiden maakt start met aanleg watertappunten in centrum

Nog dit jaar worden er in het centrum van Leiden twee openbare watertappunten aangelegd. Een voorstel van GroenLinks-raadslid Walter van Peijpe om niet één historisch ogend watertappunt aan te leggen, maar meerdere goedkopere exemplaren werd gisteravond breed gesteund in de Leidse gemeenteraad. De eerste komt in de Haarlemmerstraat, voor de tweede is de gemeente nog op zoek naar de beste plek.

Chris de Waard in gesprek met raadslid Walter van Peijpe van GroenLinks Leiden over zijn aangenomen motie voor meer watertappunten in het centrum.

Chris de Waard in gesprek met GroenLinks-wethouder Yvonne van Delft over meer watertappunten in het centrum.

Wethouder Yvonne van Delft had in haar plannen voor de binnenstad 10.000 euro uitgetrokken voor een historisch watertappunt. Haar partijgenoot Van Peijpe vond dat maar onzin. “We pleiten in de raad ook niet voor historische prullenbakken”, zo zei hij eerder. “Het moet gewoon functioneel zijn en modern is niet meteen lelijk. Ook niet in de Leidse historische binnenstad”.

Vanaf 2020 wordt het aantal openbare watertappunten in het centrum verder uitgebreid zodat er een drinkwaternetwerk ontstaat.

Duurzaamheid Leiden Politiek watertappunten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×