Scholieren Filmfestival komt naar Leiden

2

Zestien Leidse en Oegstgeestse scholieren organiseren volgende week het Scholieren Filmfestival Leiden (SFL). Van 25 t/m 29 maart gaan 4000 scholieren van de deelnemende scholen (Visser ’t Hooft, Da Vinci, Stedelijk Gymnasium Athena, Stedelijk Gymnasium Socrates en Rijnlands lyceum) films bekijken in het Lido waar ze normaal gesproken niet zo snel voor zouden kiezen.

Het thema van dit jaar is ‘Take another look’. In romantische komedies zien we de wereld vaak door een roze bril, terwijl we in science fiction juist met een glazen bol naar een utopische of
dystopische toekomst kijken. Films en documentaires kunnen onderwerpen uitvergroten of juist klein maken in het grote geheel; een kwestie van perspectief.

De organiserende scholieren hebben zelf het programma samengesteld, de trailer gemaakt, de website gebouwd en een feestelijke openingsavond georganiseerd.
In de avonduren zijn de films voor iedereen te bezoeken; ook niet-scholieren zijn welkom. Het volledige programma is te vinden op de website van het festival.


Lux, Titus en Rixt vertellen over het filmfestival in De avond van Sleutelstad.

Delen
heropening sligro Leiden

2 reacties

Over de auteur

Robbert Beurse

Verslaggever en inwoner van Zoeterwoude. Maakt radio in de Leidse regio sinds 1995.

Je bent nu offline