Foto: PR

Besparen op je schilderkosten

Goed schilderwerk in huis is natuurlijk ontzettend belangrijk. Zeker wanneer je een nieuwe woning betrekt is het fijn om alle muren even een likje verf te geven. Maar het schilderen van een hele woning is natuurlijk vrij prijzig; zelfs wanneer je gebruik maakt van een verf aanbieding. Dus welke manieren zijn er eigenlijk allemaal om te besparen op je schilderkosten? En kun je het beter zelf doen, of toch liever uitbesteden? Je leest het hier. 

  1. Koop verf in de aanbieding

Door gebruik te maken van een verf aanbieding zou je zomaar alle verf voor je woning voor de helft van de prijs aan kunnen schaffen. Bekende merken met hoge kwaliteit worden een stuk goedkoper wanneer je gebruik maakt van bijvoorbeeld een flexa aanbieding. Zo schaf je alle verf aan die je nodig hebt, zonder hier het normale budget aan kwijt te zijn. Is er op het moment geen verf aanbieding? Wacht dan gewoon even af; er komt vanzelf weer een handige en voordelige aanbieding in de winkels!

  1. Zelf doen, of uitbesteden?

Hoewel het aanschaffen van een verf aanbieding je flink wat kan besparen op de kosten, moet je natuurlijk wel de skills hebben om de klus goed te kunnen klaren. Goed schilderwerk kan namelijk het verschil maken tussen een huis en een thuis. Niets zo vervelend als niet professioneel schilderwerk dat altijd afsteekt tegenover je nieuwe houten kozijnen of in de hoekjes direct af begint te bladderen; een doorn in het oog! Begin er dus alleen zelf aan wanneer je weet dat je er de juiste skills voor hebt. Mocht je het zelf niet kunnen, dan is de kans namelijk groot dat je het later nog meerdere keren over moet doen. In dit geval is het uitbesteden van schilderwerk vaak een betere en vooral geld besparende keuze.

  1. Neem de tijd

De kwaliteit van het schilderwerk is erg belangrijk. Je hebt vast wel eens huizen bezocht waarbij je duidelijk kon zien dat het klusje ‘even snel afgewerkt’ was; en het resultaat is niet altijd even aangenaam. Neem dus vooral de tijd om het schilderwerk goed aan te pakken; zo voorkom je de kosten die je anders zou moeten maken om alles weer een keertje over te doen.

  1. Oefening baart kunst

Oefen je schilderkunsten eerst op een muur die wat minder in het oog valt. Je moet nu eenmaal fouten maken om precies te weten hoe je het goed doet. Wanneer je eerst op dat ene stuk muur oefent voorkom je fouten op de meer belangrijke locaties; en ook dat bespaart je weer extra in de verfkosten.

Advertentie

Nieuws


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×