Senioren-1 Dagmara, Nikita, Taisiya, Lidewij, Sofie (Foto: PR Gymsport Leiden).

Brons voor de seniorengroep Ritmische Gymnastiek van Gymsport Leiden

Op zaterdag 23 maart waren de eerste landelijke plaatsingswedstrijden ritmische gymnastiek voor groepen. Er was brons voor de senioren van Gymsport Leiden.

Gympsort Leiden was met vier groepen goed vertegenwoordigd bij de wedstrijd in Dordrecht . Twee seniorengroepen en twee groepen benjamins, dus de oudste en de jongste categorie. Beide seniorengroepen omvatten vijf gymnasten, die gezamenlijk een oefening doen met twee ballen en drie hoepels. Duur van de oefening is 2,5 minuut, waarbij door choreografie, wisseling van materialen, gebruik van de vloer en technische hoogstandjes punten bij elkaar worden gescoord. De jury let op uitvoering en moeilijkheidsgraad. Met een puntentotaal van 8.700 behaalden de Senioren 1 de derde plaats. Senioren 2, die eveneens een hoepel/baloefening deden, behaalden een vijfde plaats.

De benjamingroepen (ieder bestaande uit drie gymnastes) deden een oefening zonder materiaal. Van de twaalf deelnemende groepen, behaalde Gymsport 1 de vijfde en Gymsport 2 de achtste plaats. Op zaterdag 1 juni volgt de tweede en laatste plaatsingswedstrijd, waarna duidelijk wordt wie mogen deelnemen aan het NK in Ahoy.

 

Advertentie

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×