Honderden meisjes stonden vanmiddag eindeloos in de rij voor een vaccinatie bij de GGD Hollands Midden. (Foto's: Chris de Waard).

Vaccinatie baarmoederhalskanker verloopt chaotisch

De GGD Hollands Midden is vandaag in Leiden begonnen met het vaccineren van meisjes tussen de 9 en 15 jaar tegen baarmoederhalskanker. Kinderen uit Kaag en Braassem, Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten en Zoeterwoude werden opgeroepen om zich vanmiddag tussen 14.30 uur en 17.00 uur te melden bij de Vredeskerk aan de Van Vollenhovenkade. Het gevolg was een enorme wachtrij van vele honderden kinderen die met hun ouders eindeloos in de rij moesten wachten tot ze aan de beurt waren voor een prikje in de bovenarm.

Morgen zijn meisjes uit Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop, Rijnwoude en Boskoop aan de beurt. Zij moeten zich melden bij De Bron in Alphen. Hillegom en Lisse zijn woensdag aan de beurt voor de eerste van twee prikken. Bij het Centrum voor Jeugd en Gezin in Hillegom worden daar de kinderen verwacht. Op donderdag is de laatste sessie bij Tripodia in Katwijk waar meiden uit Katwijk, Noordwijk, Noordwijkerhout en Teylingen aan kunnen sluiten.

Boze ouders in de rij snappen niks van de gang van zaken waarbij alle meisjes naar één locatie moeten komen. In andere jaren zouden er volgens hen meerdere plekken tegelijk geweest zijn.

Leiden Maatschappij Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×