Vaccinatie baarmoederhalskanker verloopt chaotisch

22

De GGD Hollands Midden is vandaag in Leiden begonnen met het vaccineren van meisjes tussen de 9 en 15 jaar tegen baarmoederhalskanker. Kinderen uit Kaag en Braassem, Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten en Zoeterwoude werden opgeroepen om zich vanmiddag tussen 14.30 uur en 17.00 uur te melden bij de Vredeskerk aan de Van Vollenhovenkade. Het gevolg was een enorme wachtrij van vele honderden kinderen die met hun ouders eindeloos in de rij moesten wachten tot ze aan de beurt waren voor een prikje in de bovenarm.

Deze diashow vereist JavaScript.

Morgen zijn meisjes uit Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop, Rijnwoude en Boskoop aan de beurt. Zij moeten zich melden bij De Bron in Alphen. Hillegom en Lisse zijn woensdag aan de beurt voor de eerste van twee prikken. Bij het Centrum voor Jeugd en Gezin in Hillegom worden daar de kinderen verwacht. Op donderdag is de laatste sessie bij Tripodia in Katwijk waar meiden uit Katwijk, Noordwijk, Noordwijkerhout en Teylingen aan kunnen sluiten.

Boze ouders in de rij snappen niks van de gang van zaken waarbij alle meisjes naar één locatie moeten komen. In andere jaren zouden er volgens hen meerdere plekken tegelijk geweest zijn.

Delen
heropening sligro Leiden

22 reacties

 1. MayAli Cor

  Nou, zo chaotisch was het niet. Heb met mijn dochter ca 20 min in de rij gestaan. Een keer binnen was iedereen erg behulpzaam en vriendelijk

 2. AppleJack Ladybug

  Wat een drama was het… doordat er een wachttijd was van 45 minuten eerst naar voortgangs gesprek op school gegaan.
  Daarna snel terug geracet om te horen te krijgen dat het maar tot 17 uur was en dat ik te laat was!
  Da’s helemaal mooi! Wij waren er om 17 uur…en toen stond er nog 150 man buiten te wachten! Wie was er nou op tijd!!??
  En dan kun je nog een snauw na krijgen ook…..zet je commentaar maar in een brief….ja daar heb ik nu lekker veel aan.
  Morgen poging twee.
  Hopelijk weten ze in Alphen wel hoe ze dit in goede banen kunnen leiden…..

 3. Renate van Heijningen

  Het was mega druk hebben 40 minuten in de rij gestaan en echt lekker weer was het niet.
  Waar ik mij aan ergerde was dat er meiden vaak met vader of moeder aan kwamen lopen en heeeeee daar staat een bekende vooraan in de rij dus hup erbij gaan staan.
  Eenmaal binnen stonden we binnen 10 minuten weer buiten

 4. Anne Sanderink

  25 min. in de rij en max. 5 min. binnen geweest. Goede sfeer, lekker weer, geen chaos, goede afhandeling binnen, meiden die het leuk vonden de vele bekende leeftijdsgenoten weer te zien. Oftewel: niets aan de hand.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline