(Foto: Sporting Trigon).

Sporting Trigon haalt kampioenschap binnen voor eigen publiek

De Leidse korfbalvereniging bevestigde de beste van de Klasse 1C te zijn met de 23-16 winst op concurrent KOAG. Daarmee bracht het team de voorspelling van coach John van Duuren vervulling.  KOAG had een week eerder de andere belager BEP verslagen en bewees Sporting Trigon zo een dienst.

KOAG wilde er wel voor gaan afgelopen zaterdag in de Vijfmeihal, ondanks dat er bijna geen supporters meegereisd waren naar de Sleutelstad en speelde opportunistisch  en fel.  Arbiter Huisman moest veel  fluiten en dat voorkwam dat het een mooie pot kon worden.

De thuisclub had moeite om in de wedstrijd te komen het eerste kwartier en kwam eerst op achterstand. Nadat die achterstand was omgebogen kon er gewerkt worden aan aan het afstand nemen. Via 6-4, met de eerste goal van Gerald van Dijk, liep het op toeren komende Trigon naar de 10-7 ruststand. Een korte opleving van KOAG werd geen echte bedreiging voor Trigon dat snel ter plekke was om het gevaar te neutraliseren. Vanaf 14-12 ging het steeds beter.

Demarrage
De sterk spelende mannen lieten hun ploeg demarreren naar 18-12 en daarmee was KOAG verslagen. De Krimpense wissels leverden namelijk niet het gewenste resultaat op en de onrustige aanvallen strandden in matige afwerking. Het gaf Trigon de gelegenheid er in de laatste tien minuten nog wat leuks van te maken met enkele mooie scores uit moeilijke hoeken.

Met vijf minuten te gaan en 21-14 op het scorebord kon de champagne uit de koeler gehaald worden. Dat verschil bleef tot het laatst (23-16) en daarmee was de titel binnen. Sporting Trigon is binnen het jaar weer terug in de Overgangsklasse, een knappe prestatie van team en technische leiding.

Doelpunten: Gerald van Dijk (7x), Marc Meulenbeld (6x), Danya Kling en Jan Willem van der Gugten (elk 4x) en Ferry Janssen (2x).

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×