(Foto's/video's: Chris de Waard).

Gemeente Rheden volgt Leiden op als beste erfgoedgemeente

Een jaar geleden won Leiden in Zutphen de BNG Bank Erfgoedprijs 2018. Onderdeel daarvan is het organiseren van een erfgoed symposium. Dat werd vandaag gehouden onder de noemer ‘Hoe laat je erfgoed tellen?’ in de Stadsgehoorzaal Leiden met als afsluiting de bekendmaking van de winnaar van dit jaar. Genomineerd waren Amersfoort, Leeuwarden, Oss en Rheden. De gemeente Amersfoort kreeg de meeste online stemmen en won daarmee de publieksprijs. De jury koos voor Rheden.

Chris de Waard sprak met betrokken bij het Erfgoed Symposium Leiden 2019 en met de jury en de winnaar van de BNG Bank Erfgoedprijs 2019.

De dag begon om 10.30 uur met een spectaculaire opening door PS|theater en het Blauwe uur. Daarna vertelden zeven Leidse spelers, variërend van theatermaker tot wethouder, over hoe Leiden erfgoed verbindt met de grote uitdagingen in de moderne leefomgeving en hoe erfgoed wordt benut. Ook de missers.

Tijdens de lunch werd gesproken aan thematafels onder leiding van landelijke spelers, zoals Jos Vranken, directeur NBTC, Tracy Metz, Amerikaanse journalist gespecialiseerd in ruimtelijke vraagstukken en Hasan Evrengün, redacteur bij Andere Tijden. daarna gingen de groepjes de stad in voor een toepasselijk excursieprogramma.

Aftermovie Erfgoed Symposium Leiden 2019. (Video: Kleef & Koop).

Advertentie

Cultuur Leiden Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×