Op 1 april 2019 wordt gestart met de sloop van Golden House. (Foto: Robbert Beurse).

Voorlopig tegels op plek Golden House

Op de plek aan het dorpsplein in Zoeterwoude-Dorp waar tot eind januari Chinees Restaurant Golden House was gevestigd komen na de sloop voorlopig tegels te liggen. De gemeente Zoeterwoude is eigenaar van het pand en laat het slopen om het dorpsplein te kunnen herontwikkelen.

Wethouder Ton de Gans (Ruimtelijke Ontwikkeling) verklaarde tegenover Sleutelstad nog geen idee te hebben wat er in dit kader moet gebeuren op de plek van het voormalige restaurant. “De gemeente spreekt met winkeliers en eigenaren over een optimale invulling, maar dat gaan we als gemeente niet zelf naar ons toetrekken. Er gaat wat komen, maar wat het wordt, dat moeten we afwachten”, aldus de Gans.

Geen appartementen
Inwoners van het dorp zijn bezorgd over de afwachtende houding van de gemeente. Zij vrezen dat er geen idee├źn zullen komen waarna de grond aan een ontwikkelaar verkocht zal worden die er een appartementencomplex neerzet. De Gans stelt Zoeterwoude gerust met de belofte dat de gemeente niet van plan is om het bestemmingsplan hiervoor aan te passen: “er wordt al genoeg gebouwd in Zoeterwoude, er zal iets moeten komen dat iets toevoegt aan het winkelgebied”.

Cultuurkamer aan het dorpsplein
Een ander leegstaand gebouw aan het dorpsplein, het ongebruikte deel van het pand waar voorheen supermarkt C1000 in gevestigd was, heeft ook de aandacht van de Gans. Het college van B&W is voornemens om het pand te gaan kopen om er een cultuurkamer van te maken. Vereniging Oud Zoeterwoude zou in de kamer een deel van haar collectie kunnen tentoonstellen. Oud Zoeterwoude exposeert nu regelmatig in de Suetanborgh aan het Suetanpad 5 even verderop in het dorp. De ruimte is echter zeer beperkt. Het voorstel voor de aanschaf wordt binnenkort besproken in de gemeenteraad.


Robbert Beurse in gesprek met Ton de Gans over de Chinees en de cultuurkamer.

Advertentie

Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×