Schilderworkshop, samenwerkende kunstenaars, Moederland en Nachtlab71 in Cultuur071

In Cultuur071 vertelt Robbert Kiewiet over de workshop Jonge Rembrandt, praten we met drie jonge getalenteerde kunstenaars over hun reis naar Mexico waar zij gewerkt en geëxposeerd hebben, gaan we in gesprek met Inge de Bever over haar boek Moederland en horen we van Wim Scholten van Nachtlab 71 waarom er in Leiden meer leven in de brouwerij moet komen.

Maak een schilderij met technieken van Rembrandt en ga naar aanleiding van foto’s aan de slag om een schilderij op doek te maken. Dat kun je verwachten in de workshop Jonge Rembrandt die Robbert Kiewiet zondag 31 maart en ook op 13 oktober geeft in het Lipsiusgebouw van de Universiteit Leiden.

universiteitleiden.nl/lakcursussen

 

In december vorig jaar vertrokken Daan Noppen, Daniel Martin en Santiago Pani, drie kunstenaars uit Leiden, voor ruim twee maanden naar Mexico. Ze hebben er gewerkt, geëxperimenteerd en een mooie tentoonstelling neergezet. Hier vertellen ze het waarom en wat het hen heeft opgeleverd.

daannoppen.com/
danielmartin.nl/
santiagopani.com/

theplant.space

 

Het is nog steeds Boekenweek en vandaar ook vandaag een auteur in de uitzending. Wij praten met Inge de Bever (1958) over haar boek Moederland. Vanmiddag om 15.00 uur signeert zij haar boek bij boekhandel De Kler in Oegstgeest. Wij praten met Inge niet alleen over Moederland, maar ook over haar schrijversambitie.

vanoorschot.nl/inge-de-bever

 

Ben je 30+ en wil je weer eens helemaal uit je dak op de dansvloer? Ga dan zaterdag 30 maart vanaf 22.00 uur naar Club Jaune waar Nachtlab 071 een Old School Disco Party organiseert. Bij ons in de studio is Wim Scholten, organisator van dit feest. Wat hem betreft komt er meer leven in de brouwerij, wordt het nachtleven aantrekkelijker en moet er een Leidse Nachtburgemeester komen.

https://www.facebook.com/events/2083172551769883/

 

Natuurlijk zijn alle muziektips van Peter Visser te vinden via muziekgezien.blogspot.com en luister je de hele uitzending via de soundcloud link hieronder.

 

Cultuur Leiden Leiderdorp Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×