De gemeente organiseerde verschillende bijeenkomsten waar bewoners hun idee├źn konden delen. (Foto: Robbert Beurse).

Raad verdeeld over plan maatschappelijk centrum Rijndijk

Het maatschappelijk centrum van Zoeterwoude Rijndijk is aan vernieuwing toe. Donderdagavond presenteerde wethouder Ruud Bouter het programma van eisen aan de gemeenteraad waarin hij de voorkeur uitsprak voor scenario 1: Het dorpspark. CDA en PZ kunnen zich vinden in het programma. De VVD en SBZ zijn minder enthousiast.

“Op zich ligt er een mooi plan, maar wij vinden dat er te veel haken en ogen aan zitten. Ga nog eens praten met De Eendenkooi”, verklaart fractievoorzitter Mathieu Paardekooper die vindt dat er onvoldoende naar de wensen van het bestuur van de sporthal is geluisterd. “Wat mij betreft gaan we terug naar de tekentafel”, concludeert Paardekooper. SBZ fractievoorzitter Thea van der Kooi lijkt verrast door de opmerkingen van Paardekooper, maar sluit zich bij hem aan. “Ik vind het wel een goed idee”, verklaarde van der Kooi na afloop tegenover Sleutelstad. Van der Kooi vindt dat de plek van het gezondheidscentrum en de beloofde seniorenwoningen opnieuw bekeken moeten worden.

Progressief Zoeterwoude steunt Paardekooper niet. “Terug naar de tekentafel is natuurlijk geen optie; we zijn al heel ver in het plan maar er zit nog veel flexibiliteit in”, verklaart raadslid Marin Pannebakker. PZ verwacht wel dat de wethouder opnieuw in gesprek gaat met het bestuur van de Eendenkooi. CDA wil niet te lang wachten. “Er is voor met name de school en SKZ (Stichting Kinderopvang Zoeterwoude) echt wel haast bij geboden, bovendien kan het toch niet zo zijn dat we weer opnieuw starten terwijl de hele buurt zich er al over uitgesproken heeft?”, verbaast CDA-raadslid Astrid Coene zich openlijk, “het houdt een keer op”.


Robbert Beurse sprak met de verschillende fracties over de plannen.

Advertentie

Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×