Koeien weer dansend de wei in

Elk voorjaar is het weer een heel spektakel om te zien hoe de koeien na de winterperiode op stal weer naar buiten kunnen. De komende weken gaan ook in onze regio de koeien weer bij een flink aantal boerderijen weer dansend en springend de wei in.

(Foto: Lakenvelder Boerderij Boterhuispolder).

Komende zondag, 7 april, is het publiek welkom bij boerderij Veldhoeve aan de Broekweg 2 in Zoeterwoude. Vanaf 12.00 uur gaan daar voor het eerst dit seizoen de staldeuren open. Ook bij de Lakenvelder Boerderij Boterhuispolder gaan de koeien op 7 april de wei in voor het zomerseizoen. De complete kudde met volwassen dieren, jongvee en kalveren loopt de hele zomer buiten in de noordpunt van de Boterhuispolder. Om 14.00 uur gaat de staldeur open aan de Zijldijk 8 in Warmond. Publiek is ook hier welkom om te komen kijken. Parkeergelegenheid is echter wel beperkt, daarom wordt geadviseerd om op de fiets te komen.

Een week later gaan de koeien van Kaasboerderij Van Harten in Woubrugge de wei in. Tijdens de open dag op 13 april is iedereen welkom tussen 10.00 uur en 16.00 uur. De koeien gaan om 12.00 uur de wei in.

 

Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×